Home PageKlantervaringenAgo Automaterialen

Door aanvragen faillissement tóch betaald!

Het verhaal van Mascha Plaisier | Ago Automaterialen B.V.

Als ik het niet gedaan had, had ik nu nog steeds mijn geld niet

Aan het woord is Mascha Plaisier, directeur van Ago Automaterialen B.V. in Vlaardingen. Toen haar debiteur – een autobedrijf – voor de zoveelste keer zijn belofte om te betalen niet nakwam, was de maat vol.

‘Ik heb het Invorderingsbedrijf gebeld voor advies. Dezelfde dag nog zijn ze voor mij gestart met het incassotraject. Maar helaas, ook na sommaties, e-mails en zelfs belletjes door het Invorderingsbedrijf kwam er géén betaling los. Er kwam ook geen reactie, terwijl het bedrijf gewoon open was. Ze adviseerden mij niet langer te wachten en het faillissement aan te vragen. En dat bleek een schot in de roos.’

Ago automaterialen b. V.

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Neem telefonisch of per mail contact op

  Probleem

  Na meerdere sommaties, e-mails en belletjes bleef betaling nog steeds uit.

  Doel

  Met een faillissementsaanvraag zorgen we ervoor dat we het hele bedrag succesvol incasseren.

  We vroegen het faillissement aan

  Dat kan als de vordering niet betwist wordt. Er hoeft niet per se (ook) een tweede schuldeiser te zijn. Binnen een paar dagen na het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank nam haar debiteur contact met ons op “Excuses, we weten dat we moeten betalen”, kregen we telefonisch te horen, “Mogen wij een betalingsregeling treffen? Ik verwacht binnen enkele weken een grote betaling, ik kan nu niet alles betalen” voegde hij eraan toe. We wisten dat we bij Mascha natuurlijk niet meer aan moesten komen met een betalingsregeling. Daar moest wat tegenover staan. 

  We stelden een korte regeling voor

  Eerst met grote aanbetaling, en daarna binnen enkele weken het restant, inclusief kosten. Na overleg met opdrachtgever Mascha hebben we de regeling vastgelegd in een waterdichte overeenkomst. Met een flinke aanbetaling ineens en het restant in wekelijkse deelbetalingen incasseerden we alles. Ondertussen had de rechtbank de zaak aangehouden (uitgesteld), omdat behandeling niet meer nodig was. De aanvraag fungeerde echter wel als maximale druk op de ketel. En dat bleek nodig. De zaak werd uiteindelijk ingetrokken nadat de laatste euro werd bijgeschreven.

  Dsc00375 - invorderingsbedrijf

  Wat vond Mascha van ons?

  Toen we Mascha vroegen hoe ze onze dienstverlening zou omschrijven: ‘Giga effect, snelheid, mijn debiteur betaalt ook de kosten en een prettige samenwerking. Ik hoop het nooit meer nodig te hebben, maar als het moet, dan moet het. Soms moet je niet lullen, maar poetsen’.

  En Mascha’s debiteur: “Die heeft weer gebeld of hij kan kopen. Ja, dat kan. Vooraf betalen.”

   

  Na enkele weken werd ik blij verrast gebeld. De gehele vordering is voldaan! “Het geld is naar je onderweg”, kreeg ik te horen. Dan ben je toch wel even heel blij. Natuurlijk hadden ze me al goed op de hoogte gehouden tijdens het proces. Maar toch ben je echt blij als er uiteindelijk een punt gezet kan worden achter een jarenlange oplopende post. Ik heb wel wat beters te doen!

  Circle cropped 1 - invorderingsbedrijf

  Mascha Plaiser

  Eigenaar

  Maas leasing
  Maas Leasing
  Al sinds 2012 schakelt Pim Rosielle, credit controller bij Maas Leasing in Gouda (voorheen Lease Connection) het Invorderingsbedrijf in als het gaat om wereldwijde incasso.
  Vesters agrarische groothandel
  Vesters Agrarische Groothandel
  “Kunt u ons helpen met het terughalen van een betaling? Wij hebben per ongeluk op een onbekende rekening betaald”. Die vraag stelde Marcel Vesters ons, eigenaar van Vesters Agrarische Groothandel uit Aarle-Rixtel. Hij werd door zijn leverancier gebeld of hij de openstaande rekening wilde betalen.
  Maas leasing
  Maas Leasing
  Al sinds 2012 schakelt Pim Rosielle, credit controller bij Maas Leasing in Gouda (voorheen Lease Connection) het Invorderingsbedrijf in als het gaat om wereldwijde incasso.
  Ago automaterialen
  Ago Automaterialen
  Aan het woord is Mascha Plaisier, directeur van Ago Automaterialen B.V. in Vlaardingen. Toen haar debiteur – een autobedrijf – voor de zoveelste keer zijn belofte om te betalen niet nakwam, was de maat vol.