Home PageIncasso Amerika

De meest geavanceerde
incasso Amerika strategie

Zoekt u een incassobureau in Amerika?

Maak met ons een einde aan de slechte betalingsmoraal van uw Amerikaanse debiteur. Amerika heeft een van de grootste economieën ter wereld. Incasso Amerika is daarom steevast een hardloper onder onze gerechtelijke producten.

Voor 16:00 uur zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Heeft u ook te maken met een Amerikaanse wanbetaler?

Het rendement voor incasso Amerika is hoog als er efficiënt en beslissend gehandeld wordt. Stel een zorgvuldig uitgedachte incassostrategie vast met één van de Amerikaanse incassospecialisten van Invorderingsbedrijf. Onze incassospecialisten kennen de regels van incasso Amerika van binnen en van buiten en weten precies hoe u wanbetaling kunt voorkomen.

Onze incassospecialisten staan voor u klaar en zorgen voor een zorgvuldige afhandeling van uw vordering. Lees in dit artikel hoe wij voor u binnenhalen waar u recht op heeft.

Vrijblijvend advies over uw zaak in Amerika?

Vul uw gegevens in wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Rechtsvormen bij incasso Amerika

  In Amerika bestaan, net als in Nederland, verschillende rechtsvormen. De incassostrategie wordt door ons piekfijn afgestemd op de rechtsvorm van de debiteur. De juridische vorm van uw debiteur heeft namelijk invloed op de aansprakelijkheid. Enkele voorbeelden van Amerikaanse rechtsvormen zijn: de EURL , de SASU  en de SARL. Deze laatste rechtsvorm is te vergelijken met een Nederlandse B.V. De Nederlandse N.V. is te vergelijken met de Amerikaanse. Wij adviseren u.

  Maar waar start u mee als u niet betaald wordt?

  Buitengerechtelijke fase incasso Amerika

  Amerikanen staan bekend als slechte betalers. Helaas, maar waar. Een Amerikaanse debiteur wordt bij voorkeur in de buitengerechtelijke fase eerst formeel in gebreke gesteld. Geen zorgen. Dat doen wij voor u. Dit betekent dat wij de debiteur een laatste termijn geven om tot (terug)betaling over te gaan. Amerikanen zijn vaak snel onder de indruk als zij een brief van een advocaat ontvangen. Negen van de tien keer incasseren wij uw vordering direct. Met incasso Amerika bespreken we als dat onverhoopt niet mocht helpen de gerechtelijke stappen met u. U kiest vervolgens zelf, of u wilt doorgaan of niet.

  Gerechtelijke fase Amerika

  Amerika biedt diverse opties. Wij zullen deze twee opties hier verder toelichten:

  1. De bodemprocedure

  De bodemprocedure wordt in Amerika vaak gebruikt in geval van betwiste of hoge vorderingen. Dat wil zeggen, als uw debiteur het niet eens is met uw claim. Deze procedure wordt aangevangen met een dagvaarding bij de bevoegde rechter en is vergelijkbaar met de dagvaardingsprocedure in Nederland. Nadat de dagvaarding is ingediend bij de bevoegde rechtbank, wordt de zaak toebedeeld aan een bepaalde kamer van de rechtbank. Hierna zal een datum en tijd worden bepaald voor een zitting. Op basis van deze zitting wordt bepaald of er een kort traject, gewoon traject of een lang traject  moet worden gevolgd. De te volgen route is telkens afhankelijk van de omstandigheden van de zaak.  Wij kunnen u daarover uitgebreid bijpraten. U weet dan precies waar u aan toe bent, met deze moeilijke materie.

  2. Het amerikaanse betalingsbevel

  Maar in veel gevallen adviseren we u een andere route, het bevel tot betaling.  Deze procedure is alleen van toepassing op onbetwiste handelsvorderingen. Deze procedure wordt gestart bij de rechtbank door het indienen van een officieel document door één van onze incasso advocaten Amerika.

  Incasso Amerika kent naast de bodemprocedure en het Amerikaanse betalingsbevel nog een aantal procedures, zoals het kort geding. Onze advocaten en juristen zijn gespecialiseerd in het Franse incassorecht en kunnen de juiste procedure toepassen in uw zaak.

  Incasseren in Amerika?

  Vul uw gegevens in wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Amerikaanse debiteur vaak te laat

   In Amerika gelden strikte termijnen waarbinnen de debiteur moet reageren. Als een debiteur te laat bezwaar aantekent of geen bezwaar aantekent (wat vaak gebeurt) zal de rechter meteen verstek wijzen in geval een bodemprocedure. Uit de praktijk van incasso Amerika blijkt dat veel Amerikaanse debiteuren geen verweer aantekenen. En dat is goed voor uw win(st)kansen.

   De rol van de deurwaarder

   Als we een een vonnis voor u hebben behaald, wordt deze veroordeling ten uitvoer gelegd door een van onze deurwaarders. De deurwaarder zorgt ervoor dat uw vordering geïnd wordt. In tegenstelling tot de Nederlandse deurwaarder heeft de Amerikaanse deurwaarder het voordeel dat hij bankgegevens van de debiteur mag opvragen in officiële databases. Dit zorgt ervoor dat het vonnis op een snelle en efficiënte manier ten uitvoer gelegd kan worden.

   Er is nog wat anders, wat incasseren in Amerika aantrekkelijk maakt.

   Conservatoir beslag

   Het woord ‘conservatoir’ is afgeleid van het werkwoord ‘conserveren’, dat bewaren betekent. Als er conservatoir beslag wordt gelegd dan worden als het ware de goederen waarop het beslag is gelegd bewaard totdat de rechter beslist. Je legt dus al beslag, zonder dat de rechter een eindoordeel heeft gegeven.

   Wat kunt u doen in geval een debiteur failliet is verklaard?

   Indien uw Amerikaanse debiteur failliet is verklaard, bestaat er nog een kans om uw vordering te verhalen. De termijn voor het indienen van een vordering in geval van een faillissement is vier maanden voor buitenlandse crediteuren. De termijn gaat lopen vanaf het moment dat het faillissement is ingeschreven in een officieel Amerikaans register.

   Voor particulieren bestaat er een aparte procedure van faillissement. Aarzelt u dus niet en neem direct contact met ons zodat onze specialisten uw zaak kunnen onderzoeken en passende actie kunnen ondernemen.

   Bestuurdersaansprakelijkheid

   Bij incasso Amerika speelt bestuurdersaansprakelijkheid een belangrijke rol. De bestuurder kan aansprakelijk zijn tegenover de vennootschap, maar ook tegenover zijn schuldeisers. Dit moet bepaald worden naar de omstandigheden van het geval. Bepalend is of de bestuurder zorgvuldig heeft gehandeld. In Amerika zijn bestuurders aansprakelijk tegenover de vennootschap in de volgende gevallen.

   1. Schending van wetgeving of andere regulerende bepalingen
   2. Schending van de statuten van de vennootschap
   3. Wanbeleid

   Om te bepalen of er sprake is van bestuurdersaansprakelijkheid verplaatst de rechter zich in de situatie van de bestuurder. De rechter analyseert het doen/nalaten van de bestuurder.

   Advies over uw zaak in Amerika?

   Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen

    Verjaringstermijnen

    Het Amerikaanse recht kent, net als het Nederlandse recht, verjaringstermijnen. De algemene verjaringstermijn in Amerika betreft vijf jaar als het handelsvorderingen betreft. Echter, kent het Amerikaanse recht ook specifieke verjaringstermijnen. Zo is in het vervoersrecht sprake van een verjaringstermijn van negen maanden tot een jaar. Dit betekent dat het dus nog belangijker is om snel actie te ondernemen. Een vonnis dat we voor u halen blijft 10 jaar geldig.

    Stuiting van de verjaring

    Het is ook mogelijk om de verjaring te ‘stuiten’. Dit betekent dat de termijn van verjaring opnieuw begint te lopen. De verjaring wordt naar Amerikaans recht gestuit door het starten van een gerechtelijke procedure. Daarnaast zijn er ook andere stuitingsmogelijkheden, zoals een dagvaarding. Welk van de voornoemde stuitingsmogelijkheden u het best kunt gebruiken, is afhankelijk van uw vordering en het aantal dagen dat deze openstaat.

    Incasso Amerika: verschillen tussen Nederland en Amerika

    Amerikanen zijn altijd al chauvinisten geweest. En dat zie je terug in de verschillen tussen beide landen.

    1. In tegenstelling tot de Nederlandse deurwaarder, heeft de Amerikaanse deurwaarder het voordeel dat hij bankgegevens van de debiteur mag opvragen in officiële databases. Het Nederlandse recht kent zo’n soortgelijke regeling niet.
    2. Nederland kent relatief hoge griffierechten. Incasso Amerika daarentegen kent lage tarieven voor griffierechten. De hoogte is afhankelijk van het soort zaak.
    3. Amerikaanse advocaten genieten meer aanzien dan Nederlandse advocaten. Een Amerikaanse ingebrekestelling zal de debiteur dan ook vaak overhalen tot betaling.
    4. Amerika kent kortere verjaringstermijnen dan Nederland. Dit is afhankelijk van het soort vordering.
    5. Anders dan Nederland kent incasso Amerika een speciale rechtbank voor handelsvorderingen.

    Wat heeft u nodig voor uw incasso Amerika dossier?

    Met incasso Amerika starten we direct. Het is geen probleem als u niet alle stukken heeft. Zend ons wat u wel heeft. Onze incassospecialisten helpen u hier graag mee.

    • Een kopie van de afspraken, bijvoorbeeld een overeenkomst, een e-mailbericht, faxbericht of simpelweg een WhatsApp bericht of een sms,
    • Kopie van uw facturen,
    • Kopie van uw aanmaningen,
    • Een afschrift van uw algemene voorwaarden,
    • Een eventueel bewijs van levering.

    De voordelen incasso Amerika via Invorderingsbedrijf op een rij

    Incasseren in Amerika? Plan uw gratis adviesgesprek!

    Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Vraag dan om een gratis eerste gesprek met een specialist op het gebied van Amerikaans recht. Met ons lokale incasso Amerika netwerk hoeft er geen vraag onbeantwoord te blijven.

    Advies over uw zaak in Amerika?

    Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

     Bent u een particulier of een onderneming?

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Incassobureau inschakelen

     Waar kunnen wij u nog meer mee helpen?

     • Ten uitvoer laten leggen van vonnissen (beslaglegging in Amerika)
     • Het laten voeren van diverse procedures naar het Amerikaanse recht
     • Advisering over contracten en voorwaarden
     • Het verzorgen van de opdracht tot het leggen van beslag op onroerend goed
     • Kredietinformatie over in Amerika gevestigde debiteuren
     • Overige juridische procedures

     Rechtsgebieden incasso Amerika

     We kunnen u helpen bij alle civielrechtelijke vorderingen op debiteuren in Amerika. Denk bijvoorbeeld aan:

     1. Bouwrecht
     2. Huur en verhuur
     3. Koop en verkoop
     4. Arbeidsrecht
     5. Agentuurovereenkomst
     6. Transport
     7. Schade en onrechtmatig handelen

     Indien u twijfelt, neem dan gerust contact met ons op. Samen met onze incassospecialisten kunnen wij naar uw vordering kijken.

     Direct starten met Incasso Amerika

     Heeft u wat te vorderen in Amerika? Of een geschil met een Amerikaanse debiteur? Dan is incasso Amerika ook voor u geschikt. Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 070 – 762 0330 of stuur ons een e-mailIncassospecialist mr. drs. Konings kan u in het bijzonder meer vertellen over de mogelijkheden van incasso Amerika en (moeilijk) inbare vorderingen op in Amerika gevestigde debiteuren.

     Incasso Amerika indienen?

     Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

      Bent u een particulier of een onderneming?

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Incassobureau inschakelen

      Onze kantoren

      Wij zijn gevestigd in Den HaagRotterdamGroningen en Amsterdam en bieden u de beste service om het doel te bereiken dat u voor ogen heeft: uw geld terugkrijgen van iemand die weigert te betalen.

      Wilt u grote hoeveelheden dossiers uit handen geven of direct uw vordering overdragen? Neem dan contact  op +31-(0)70-762 0330 / +31-(0)20 – 760 3920 of via bovenstaand contactformulier.

      Waarom 40.000 klanten u voor gingen

      Lites film amsterdam
      LITES Film Amsterdam
      Ik was eerst bang dat het niet zou lukken om buitenlandse vorderingen te incasseren. Maar ik moet zeggen dat ik toch positief verrast werd! Het Invorderingsbedrijf heeft voor ons zowel in België als Nederland al heel wat achterstallige betalingen kunnen verwerken. Wij zijn zeer tevreden!