Home PageUitspraak Huurcommissie en verhuurder betaalt geld niet terug

Uitspraak Huurcommissie: dit is wat u kunt doen

Wanneer panden verhuurd worden, moeten huurders en verhuurders zich houden aan wettelijke regels en afspraken over rechten en plichten. Er kunnen meningsverschillen ontstaan over bijvoorbeeld huurprijzen, servicekosten of onderhoud van het pand.

Wat is de Huurcommissie?

De Huurcommissie is een onafhankelijke, onpartijdige commissie en is er voor zowel huurders als verhuurders. Ze informeert, adviseert en doet uitspraak over de huurprijs, het onderhoud en de servicekosten van huurwoningen en kamers. Zo kan men er terecht voor het toetsen van de all-in huurprijs (kale huur en servicekosten), het bepalen van een maximale huurprijs, het beoordelen van aanwezige onderhoudsgebreken en het toetsen van de afrekening servicekosten.

Na een inhoudelijke behandeling door de Huurcommissie volgt er uiteindelijk een uitspraak, welke, mits deze acht weken na de verzenddatum van de uitspraak wordt aangetast door middel van een dagvaardingsprocedure, bindend is geworden.
In de meeste gevallen moet de verhuurder de teveel betaalde huur terugbetalen aan de huurder. Maar wat nu als de verhuurder hieraan niet wil meewerken? En wat als de verhuurder de borg niet wil terugbetalen?

U bent huurder

Als de verhuurder de te veel betaalde huur niet wil terugbetalen, kan de huurder een vordering indienen bij Invorderingsbedrijf om de te veel betaalde huur terug te krijgen.

U bent verhuurder

Als verhuurder kan Invorderingsbedrijf u helpen met een gerechtelijk traject om de uitspraak van de commissie aan te vechten.

Direct actie ondernemen?

Invorderingsbedrijf werkt nauw samen met geselecteerde gerechtsdeurwaarders, incasso advocaten en andere specialisten. Zo staat Invorderingsbedrijf garant voor kwaliteit. Alles onder één dak.

Direct incasso indienen of wilt u juridisch advies? De juristen van Invorderingsbedrijf hebben ruime ervaring op het gebied van het verbintenissenrecht en de incasso van onverschuldigd betaalde bedragen en weten precies welke maatregelen genomen moeten worden voor een succesvolle incasso. Vul het onderstaand formulier in en wij nemen direct contact met u op. Liever direct iemand spreken? Neem dan contact met ons op: op 070 – 762 0330 of stuur een e-mail naar info@invorderingsbedrijf.nl. Wij helpen u graag om het probleem samen met u op te lossen.

Adviesgesprek?

Vragen over een factuur? Of wilt u even sparren over uw vordering? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Uitspraak huurcommissie

  Veelgestelde vragen over huurcommissie

  No Cure No Pay Incasso

  Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

  • Géén succes = géén kosten
  • 100% uitkering van de hoofdsom
  • 95% slagingspercentage
  John
  John

  Zo hee! 13 maanden huurachterstand hebben ze voor mij binnengehaald. NO CURE NO PAY ik heb er geen kosten aan gehad! Vandaag werd ik gebeld door Stijn (aardige accountmanager) dat alles binnen was. Ik kan alle verhuurders aanraken zaken met ze te doen. Wat ik bijzonder fijn vond: - Duidelijk online portaal - Mijn vordering dezelfde dag in behandeling genomen - Goed telefonisch bereikbaar - Ambachtelijke service

  Bart van aken
  Bart van Aken

  Voor ons een incasso verzorgd voor een huis dat wij verhuren in Nederland, omdat wij zelf in Spanje wonen kunnen we dat niet goed beheren. Helaas was er een wanbetaler die nogal hardnekkig bleek. Met de hulp van Invorderingsbedrijf is de hele huurachterstand betaald aan ons direct. Heb een kleine provisie betaald voor de dienst maar dat was het meer dan waard.

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Neem telefonisch of per mail contact op