Home PageHelp! Uitspraak Huurcommissie en verhuurder betaalt geld niet terug

Help! Uitspraak Huurcomissie en verhuurder betaalt geld niet terug

Het huren en verhuren van woonruimte is gebonden aan wettelijke regels. Huurder en verhuurder hebben zowel rechten als plichten. Er kan verschil van mening ontstaan tussen huurder en verhuurder over bijvoorbeeld de hoogte van de huurprijs, de redelijkheid van de servicekosten of over het onderhoud van de woonruimte.

Wat is de Huurcommissie?

De Huurcommissie is een onafhankelijke, onpartijdige commissie en is er voor zowel huurders als verhuurders. Ze informeert, adviseert en doet uitspraak over de huurprijs, het onderhoud en de servicekosten van huurwoningen en kamers. Zo kan men er terecht voor het toetsen van de all-in huurprijs (kale huur en servicekosten), het bepalen van een maximale huurprijs, het beoordelen van aanwezige onderhoudsgebreken en het toetsen van de afrekening servicekosten.

Na een inhoudelijke behandeling door de Huurcommissie volgt er uiteindelijk een uitspraak, welke, mits deze acht weken na de verzenddatum van de uitspraak wordt aangetast door middel van een dagvaardingsprocedure, bindend is geworden.
In de meeste gevallen moet de verhuurder de teveel betaalde huur terugbetalen aan de huurder. Maar wat nu als de verhuurder hieraan niet wil meewerken? En wat als de verhuurder de borg niet wil terugbetalen?

Ik ben huurder

Invorderingsbedrijf incasseert vorderingen op verhuurders naar aanleiding van de gedane uitspraak door de Huurcommissie. Meld uw vordering daarom direct aan ter incasso en ontvang direct uw teveel betaalde huur terug.

Ik ben verhuurder

Invorderingsbedrijf verzorgt voor u de complete dagvaardingsprocedure, waarbij we de door de Huurcommissie gedane uitspraak inhoudelijk betwisten.

Waarom huurcommissie inschakelen?

De Huurcommissie is in het leven geroepen om huurders en verhuurders te helpen bij geschillen over de huurprijs, servicekosten en onderhoudsgebreken van huurwoningen. Het doel van de Huurcommissie is om ervoor te zorgen dat huurders en verhuurders op een eerlijke en rechtvaardige manier behandeld worden en dat er een balans is tussen de belangen van beide partijen.

De huurmarkt in Nederland wordt gereguleerd door verschillende wetten en regels. De Huurcommissie speelt een belangrijke rol in het handhaven van deze wetten en regels en het oplossen van geschillen tussen huurders en verhuurders. Het bestaan van de Huurcommissie draagt bij aan een betere bescherming van de rechten van huurders en verhuurders en zorgt ervoor dat er duidelijkheid is over de huurprijzen, servicekosten en onderhoudsgebreken van huurwoningen.

Bevoegdheden van de huurcommissie

De Huurcommissie is een onafhankelijke organisatie die zich bezighoudt met geschillen tussen huurders en verhuurders over de huurprijs, servicekosten en onderhoudsgebreken van huurwoningen. De Huurcommissie heeft een aantal bevoegdheden, waaronder:

  1. Het bepalen van de huurprijs: Als huurder of verhuurder kun je bij de Huurcommissie een procedure starten om de huurprijs te laten bepalen. De Huurcommissie kijkt dan naar verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de woning, de grootte van de woning en de markthuurprijs in de buurt. Op basis van deze factoren bepaalt de Huurcommissie een redelijke huurprijs.

  2. Het beoordelen van servicekosten: Als huurder kun je bij de Huurcommissie een procedure starten als je het niet eens bent met de servicekosten die je moet betalen. De Huurcommissie beoordeelt dan of de servicekosten redelijk zijn en of de verhuurder deze kosten mag doorberekenen.

  3. Het behandelen van klachten over onderhoudsgebreken: Als huurder kun je bij de Huurcommissie een procedure starten als je vindt dat er sprake is van onderhoudsgebreken in de woning die de verhuurder moet oplossen. De Huurcommissie beoordeelt dan of er inderdaad sprake is van onderhoudsgebreken en of de verhuurder deze moet oplossen.

  4. Het geven van voorlichting: De Huurcommissie geeft voorlichting aan huurders en verhuurders over de huurwetgeving en de rechten en plichten die zij hebben.

Het is belangrijk om te weten dat de Huurcommissie alleen bevoegd is voor geschillen over huurwoningen die onder de sociale huurwetgeving vallen en waarbij de huurder geen vrije sector huurprijs betaalt. Voor geschillen over woningen met een vrije sector huurprijs geldt een andere procedure en zijn andere instanties bevoegd.

Direct actie ondernemen?

Invorderingsbedrijf werkt nauw samen met zorgvuldig geselecteerde gerechtsdeurwaarders, incasso-advocaten en andere specialisten, om de kwaliteit van onze diensten te waarborgen. Alles onder één dak, zodat u kunt rekenen op een efficiënte en effectieve aanpak.

Als u direct een incasso wilt indienen of juridisch advies nodig heeft, kunt u rekenen op de expertise van onze juristen. Zij hebben uitgebreide ervaring op het gebied van verbintenissenrecht en incasso van onverschuldigd betaalde bedragen en weten precies welke stappen er genomen moeten worden voor een succesvolle incasso.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Als u liever direct iemand wilt spreken, kunt u ons telefonisch bereiken op 070 – 762 0330 of stuur een e-mail naar info@invorderingsbedrijf.nl. Wij helpen u graag om het probleem samen met u op te lossen.

Adviesgesprek?

Vragen over een factuur? Of wilt u even sparren over uw vordering? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen direct contact met u op!



    Bent u een particulier of een onderneming?




    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen
    No Cure No Pay Incasso

    Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

    • Géén succes = géén kosten
    • 100% uitkering van de hoofdsom
    • 95% slagingspercentage
    Janique van klei
    Janique van Klei

    Geld via dit bedrijf terug gekregen, nadat we er heel lang op hebben moeten wachten van de winkel waarvan we het tegoed hadden, niet verwacht het nog te krijgen, super fijn dat het wel gelukt is.

      Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op