Home PageVordering verkopen

Uw vordering verkopen? Niet nodig!

Wilt u uw openstaande vordering verkopen om er zeker van te zijn dat u iets van uw geld terugziet? Dat is helemaal niet nodig! In veel gevallen is het verkopen van een vordering zelfs erg ongunstig. Partijen die onbetaalde vorderingen opkopen, betalen namelijk slechts een fractie van de totale waarde van de vordering. U krijgt dus niet volledig waar u recht op heeft.

Een no cure, no pay incasso is een gunstig alternatief voor het verkopen van uw vordering. Als Invorderingsbedrijf de volledige schuld (plus incassokosten) voor u int, dan ontvangt u 100 procent van de hoofdsom van uw vordering*.

Voordelen van een buitengerechtelijke incasso ten opzichte van een vordering verkopen:

Vóór 16:00 uur zaak ingediend, dezelfde werkdag actie!

Uw vordering verkopen is niet nodig

Met de verkoop van uw vordering krijgt u altijd minder dan waar u recht op heeft. Partijen die vorderingen opkopen, betalen namelijk nooit de volledige prijs, maar slechts een percentage (soms maar 10%) van de totale waarde van de vordering. Zo kunnen zij immers veel winst maken op het kopen van uw onbetaalde facturen.

Als u uw vordering aan ons overdraagt, dan blijft u te allen tijde de eigenaar van de vordering. Wij voeren slechts de incassowerkzaamheden voor u uit. Dit betekent dat we achter uw geld aan gaan. Met behulp van juristen, advocaten en deurwaarders voeren we de druk op uw debiteur op, zodat hij of zij de openstaande rekening alsnog betaalt. Zodra wij het geld binnen hebben* (op onze derdenrekening), ontvangt u het volledige bedrag dat oorspronkelijk op de factuur stond. 

In de buitengerechtelijke fase verloopt de incasso namelijk op basis van no cure, no pay. We brengen de wettelijke incassokosten in rekening bij uw debiteur. Ook als het ons onverhoopt niet lukt de factuur te incasseren, betaalt u niets.

*Op al onze overeenkomsten zijn Algemene Voorwaarden van toepassing. Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor de exacte bepalingen die van toepassing zijn op onze producten en diensten.

Direct een incasso beginnen?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Hoe werkt het verkopen van vorderingen?

  Als u een dienst levert of iets verkoopt, dan is het gebruikelijk dat u achteraf een factuur stuurt. Zolang die factuur niet betaald is, staat er dus een schuld open. Die openstaande schuld noemt men ook wel een vordering

  Het is in Nederland toegestaan om een vordering te koop aan te bieden. Schuldeisers kiezen vooral voor het verkopen van een vordering als zij vrezen dat hun debiteur de vordering niet zal betalen of als zij snel geld nodig hebben. Door de vordering te verkopen weet u immers zeker dat u in ieder geval een deel van het geld ontvangt. 

  Als u een vordering te koop aanbiedt, zal de partij die de vordering over wil nemen deze bestuderen en laten beoordelen. Vervolgens ontvangt u een bod. Het bedrijf dat de vordering koopt, biedt u een percentage van het totaal van de vordering. 

  Op deze manier kan het bedrijf hier winst op maken. Het overeengekomen bedrag is immers lager dan de waarde van de vordering. Als het de nieuwe eigenaar lukt het volledige openstaande bedrag te innen (waar hij recht op heeft) dan verdient hij hier dus geld aan.

  Hoe hoog het percentage is dat u krijgt voor uw vordering is onder andere afhankelijk van de hoogte van de factuur, hoe lang deze al openstaat, de juridische haalbaarheid en de financiële situatie van de debiteur. 

  Akte van cessie

  Als u een vordering verkoopt, dan gaat de eigendom van de vordering officieel over op de nieuwe eigenaar. Het bedrijf dat de vordering koopt, is vanaf dat moment de schuldeiser

  Het overdragen van een vordering noemt men in juridische termen een cessie. Hiervoor moet een akte van cessie worden opgesteld. In deze akte wordt vastgelegd dat de oorspronkelijke schuldeiser (cedent) de vordering overdraagt aan degene die de vordering koopt (cessionaris). 

  Uw debiteur moet schriftelijk geïnformeerd worden over de overdracht.

  Vorderingen verkopen particulier

  Het verkopen van vorderingen gebeurt vaak in een zakelijk verband; een bedrijf heeft een factuur verstuurd naar een andere onderneming en verkoopt de vordering aan een derde partij. Maar ook particulieren kunnen een vordering hebben op anderen die zij mogen doorverkopen. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om een restitutie die u tegoed heeft van een webwinkel of geld dat u heeft uitgeleend aan vrienden of familie.

  Voordelen verkopen vordering

  • U ontvangt direct uw geld
  • Toch nog geld voor uw oninbare vorderingen
  • De zaak is afgesloten

  Nadelen verkopen vordering

  • U ontvangt slechts een percentage van het totaal van de vordering
  • U krijgt dus niet het bedrag waar u recht op heeft
  • Bij een incasso ontvangt u in principe 100% van het oorspronkelijke factuurbedrag*

  *Op al onze overeenkomsten zijn Algemene Voorwaarden van toepassing. Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor de exacte bepalingen die van toepassing zijn op onze producten en diensten.

  Opkopen vorderingen: wie kopen uw onbetaalde facturen?

  Wilt u uw vordering verkopen. Er zijn verschillende soorten bedrijven aan wie u vorderingen kunt verkopen. Dit kunnen incassobureau’s zijn, maar ook financiële instellingen, institutionele beleggers en private equity investeerders.

  Invorderingsbedrijf koopt geen facturen op. Wel verzorgen wij no cure, no pay incasso. Dit betekent dat wij voor u achter uw geld aan gaan. Dat doen we onder andere door uw debiteur aanmaningen te sturen en contact te zoeken met uw debiteur via WhatsApp of e-mail. Ook nemen we telefonisch contact op. 

  Als uw debiteur na een dergelijk buitengerechtelijk incassotraject nog steeds weigert te betalen, dan kunnen we een gerechtelijke incasso voor u starten. Met behulp van de deurwaarders en advocaten met wie wij samenwerken, dagen we uw debiteur voor de rechter. Met een gerechtelijk vonnis kunnen we vervolgens beslag laten leggen bij uw schuldenaar.

  Wat is factoring?

  Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering die vergelijkbaar is met het verkopen van vorderingen, maar dan op grotere schaal. Bij factoring dragen bedrijven al hun facturen over aan een factoringmaatschappij. Die betaalt de ondernemer vervolgens direct uit, zodat hij of zij niet hoeft te wachten tot de facturen betaald worden. Het factoringbedrijf betaalt een (vast) percentage per vordering. 

  Het voordeel van factoring is dat u geen last meer heeft van oninbare vorderingen. U krijgt altijd een deel van het openstaande bedrag. Hierdoor komt de cashflow snel op gang. Het nadeel is dat u nooit het volledige factuurbedrag ontvangt, maar slechts een deel van de totale waarde.

  Een voorbeeld van een branche waarin er veel gebruik wordt gemaakt van factoring is de medische sector. Medisch specialisten en tandartsen verkopen hun facturatie vaak aan een factoringmaatschappij. Op die manier ontvangen ze direct hun geld. Het factoringbedrijf stuurt de patiënt vervolgens de rekening.

  Debiteurenbeheer als alternatief

  Als u uw debiteurenbeheer op orde heeft, is het eigenlijk helemaal niet nodig om vorderingen te verkopen of uw facturen over te dragen aan een factoringbedrijf. In Nederland gelden relatief korte wettelijke betalingstermijnen en in het zakelijke verkeer kunt u bovendien zelf uw betalingstermijnen bepalen. 

  Als u op tijd uw facturen verstuurt en er bovenop zit als een rekening niet op tijd betaald wordt, dan heeft u uw geld in het overgrote deel van de gevallen snel binnen. Betaalt uw klant onverhoopt niet? Dan kunt u een incassobureau inschakelen om de schuld te innen. 

  Wilt u er zeker van zijn dat uw debiteurenbeheer goed geregeld is? Dan kunt u dit uitbesteden aan Invorderingsbedrijf. Wij zorgen voor glasheldere overeenkomsten, het tijdig versturen van facturen en sommaties en kunnen direct overschakelen op een incassoprocedure als betaling uitblijft. Daarbij maken we gebruik van geavanceerde software.

  Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

  Uw debiteurenbeheer uitbesteden? Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   FAQ: Veelgestelde vragen over vordering verkopen

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage

   Waarom 40.000 klanten u voor gingen

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

     Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

     Neem telefonisch of per mail contact op

     Vrijblijvend advies

     Invorderingsbedrijf heeft een uitmuntende staat van dienst als het gaat om het innen van openstaande rekeningen. Wilt u overleggen over uw zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 – 762 0330 of via de onderstaande button!

      

     Koninginnegracht 14 C
     2514 AA Den Haag
     070 – 762 0330

     Fax: +3170 – 762 0335