Home PageGeld naar verkeerde rekening overgemaakt

Geld naar verkeerde rekening overgemaakt

Voorkom dat u uw geld voorgoed kwijt bent

Op 4 januari 2015 kopte NOS ‘Fout Amsterdam: man krijgt 186.000 euro’. De gemeente Amsterdam heeft per ongeluk geld naar een verkeerd rekeningnummer gestort. De grootste nachtmerrie is dat het bedrag nooit meer terugkomt. Per jaar raken tienduizenden mensen geld kwijt door een foutieve overboeking. Wat kunt u zelf doen als u geld naar de verkeerde rekening overgemaakt heeft? U leest het hier.

Geld naar verkeerd rekeningnummer overgemaakt?

Volgens NOS zou de man niet mee willen werken aan het terugbetalen, terwijl hij hier wettelijk verplicht tot is. De man zou het geld zelfs al uitgegeven hebben. Zo heeft hij persoonlijke schulden afgelost en een camper gekocht. 

Merkt u dat er geld naar een verkeerd rekeningnummer is overgemaakt, onderneem dan direct actie. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans dat u het geld nooit meer terugkrijgt.

Verkeerde overboeking

Wat u zeker moet doen als u een verkeerde overboeking gedaan heeft

Wilt u uw geld terugkrijgen? Neem hiervoor contact op met uw bank. Geef aan dat u per ongeluk geld heeft overgemaakt naar een verkeerde bankrekening. Hierbij is de eerste stap: de ontvanger achterhalen, vraag om de contactgegevens van de rekeninghouder. U wilt de naam weten en het adres.

Vraag vervolgens of de bank meteen contact opneemt met de rekeninghouder (als de rekeninghouder bij dezelfde bank zit) of met de bank van de begunstigde. Het is verstandig om de bank te vragen om een eigen contactpersoon waarmee u de voortgang kunt monitoren.

Let op: bij een onverschuldigde betaling doen de meeste banken helemaal niets om u te helpen. Simpelweg omdat er geen commercieel belang bij is. Ook willen banken vaak geen informatie geven over wie het geld ontvangen heeft. Blijf dus aandringen tot u meer weet over de bank van de ontvanger.

Wilt uw eigen bank geen informatie geven? Onderzoek dan de bank van de ontvanger. Aan het IBAN-nummer ziet u bij welke bank de begunstigde bankiert. Neem direct contact op met de bank van de begunstigde en verzoek of zij het bedrag willen bevriezen of willen overboeken naar een speciale rekening.

Onze incassojuristen

In 10 jaar tijd is Invorderingsbedrijf uitgegroeid tot wereldwijde marktleider op het gebied van incasso. “Wij gaan verder waar anderen stoppen”.

Tijdens een juridische procedure wordt u als schuldeiser bijgestaan door ons team van ervaren incassojuristen.

mr. Wesley Boeters

Interim advocaat

mr. May Leung

Incassojurist

Bank werkt niet mee. Wat kunt u dan doen?

Geld overgeboekt naar een verkeerde bankrekening en banken laten u links liggen? Helaas willen banken u vaker niet dan wel helpen in zo een geval. Bij een verkeerde betaling bent u vrijwel zeker uw geld voorgoed kwijt, denkt u tenminste. Gelukkig is er nog een belangrijk middel: incasso.

Het opstarten van incasso stelt de rekeninghouder direct in gebreke. Veel begunstigden betalen dan alsnog terug. Wordt er na een intensief incassotraject nog steeds niet betaald? Dan zorgen wij er met een dagvaarding voor dat er beslag wordt gelegd op uw kwijtgeraakte geld.

Ik heb het geld overgemaakt, is het niet mijn eigen schuld?

Misschien is het uw eigen schuld. U heeft tenslotte geld overgemaakt naar een verkeerde rekening. Maar de bank had moeten controleren of de naam van de begunstigde wel overeenkomt met het rekeningnummer van de begunstigde. Veel banken controleren dit niet door de grote hoeveelheid transacties. Dat wil niet zeggen dat de ander rechtmatig eigenaar is geworden van uw geld. Volgens het Nederlands recht wordt de door u gedane betaling aangemerkt als zogenaamde ‘onverschuldigde betaling’. In art. 6:203 Burgerlijk Wetboek (BW) staat namelijk:

“1. Degene die een ander zonder rechtsgrond een goed heeft gegeven, is gerechtigd dit van de ontvanger als onverschuldigd betaald terug te vorderen.

 1. Betreft de onverschuldigde betaling een geldsom, dan strekt de vordering tot teruggave van een gelijk bedrag.”
Verkeerde overboeking

Geld terugkrijgen? Start een incasso

Hopelijk is de gemeente Amsterdam ook snel een incassotraject gestart, voordat de ontvanger van het bedrag op wereldreis is vertrokken met zijn nieuwe camper. Met het incassotraject starten we direct met de invordering van het bedrag zodat uw geld alsnog terug komt op uw rekening. 

Dien je vordering vandaag voor 16:00 uur in via ons incasso aanmeldformulier en wij starten dezelfde werkdag nog met een incassotraject.

Voor 16:00 uur uw incasso ingediend, dezelfde werkdag actie!

Juridisch advies in geval van geld naar verkeerde rekening overgemaakt

De juristen van Invorderingsbedrijf hebben een ruime ervaring op het gebied van het verbintenissenrecht en de incasso van onverschuldigd betaalde bedragen. Invorderingsbedrijf gaat verder waar anderen stoppen, hierdoor bedraagt het slagingspercentage van Invorderingsbedrijf bijna 100%.

Direct starten met incasso of wil je juridisch advies? Vul onderstaand formulier in en wij nemen direct contact op. Liever direct iemand spreken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 070 – 762 0330 of info@invorderingsbedrijf.nl.

Geld naar verkeerde rekening overgemaakt?

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Geld naar verkeerde rekening overgemaakt

  FAQ: Veelgestelde vragen over geld naar verkeerde rekening overgemaakt

  No Cure No Pay Incasso

  Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

  • Géén succes = géén kosten
  • 100% uitkering van de hoofdsom
  • 95% slagingspercentage

   Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Neem telefonisch of per mail contact op

   Alstublieft,

   Uw download

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

   Download direct

   Onze incassojuristen & adviseurs

   linkedin