Home PageHet eigendomsvoorbehoud in uw Algemene Voorwaarden

Het eigendomsvoorbehoud in uw Algemene Voorwaarden

Het eigendomsvoorbehoud is de bescherming van een leverancier tegen niet betalende afnemers. Eigendom gaat namelijk over op het moment dat er een geldige levering plaatsvindt, tenzij u een aanvullende voorwaarde stelt, bijvoorbeeld in uw Algemene Voorwaarden.

Over het algemeen is deze aanvullende voorwaarde (het eigendomsvoorbehoud) de betaling van de overeengekomen koopprijs. Dit betekent dat zolang de koopprijs niet betaald is, u nog eigenaar van de reeds geleverde goederen bent. Wil het eigendom overgaan, dan zullen ook de met de levering samenhangende werkzaamheden volledig betaald moeten worden, zoals servicekosten en uurloon.

Indien uw afnemer niet betaalt, start het Invorderingsbedrijf een incassoprocedure. Ook is het mogelijk dat we een vordering tot teruggave van geleverde goederen instellen, op grond van uw eigendomsvoorbehoud.

In geval van faillissement van een afnemer biedt het eigendomsvoorbehoud bescherming. U kunt als leverancier de goederen direct opeisen, zodat zij niet in de handen van een curator vallen.

Soms heeft uw niet-betalende afnemer de geleverde goederen weer doorverkocht. Als de nieuwe koper te goeder trouw is – en de nieuwe eigenaar is daarmee eigenaar geworden – starten we ook een incassoprocedure tot betaling van de koopprijs. Het is ook mogelijk een vordering tot schadevergoeding in te stellen.

Een eigendomsvoorbehoud kan men onder andere regelen in de Algemene Voorwaarden. Laat ons u goed voorlichten. Bent u goed beschermd?

Adviesgesprek?

Vragen over een factuur? Of wilt u even sparren over uw vordering? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen direct contact met u op!  Bent u een particulier of een onderneming?
  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen
  No Cure No Pay Incasso

  Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

  • Géén succes = géén kosten
  • 100% uitkering van de hoofdsom
  • 95% slagingspercentage

  Alstublieft,

  Uw download

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

  Download direct

   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Neem telefonisch of per mail contact op