Home PageZo verkleint u als leasemaatschappij uw kans op faillissement!

Zo verkleint u als leasemaatschappij uw kans op faillissement

Het is ons opgevallen dat veel wanbetalingen komen doordat men de kleine lettertjes niet leest. Slechts 10% leest voorwaarden.

Klinkt raar he? Ik durf te wedden dat u ze ook niet leest. Een simpel voorbeeld; Apple heeft nieuwe voorwaarden en vraagt op uw IPhone of u deze voorwaarden wilt accepteren. Heeft u die wel eens gelezen? Nee he? Wees gerust, u bent duidelijk niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat slechts 10% van de mensen begint met het lezen van deze voorwaarden, maar na minder dan 20 seconden alsnog afhaakt. De overige 90% van de mensen klikt direct op akkoord.

Wij zijn van mening dat u als leasemaatschappij wanbetalingen grotendeels kunt voorkomen door men beter in te lichten over de kleine lettertjes. Men betaalt namelijk sneller als zij weten waarvoor zij betalen! Hieronder leest u de grootste knelpunten van uw consument.

1. Kan uw consument tussentijds van het contract af?

Iedere lease aanbieder gaat hier anders mee om. Soms kan je pas na een jaar opzeggen, maar soms ook al na drie maanden. Wel wordt er vaak een zogenaamde opzegvergoeding berekent. Je betaalt dan een bepaald percentage over de resterende maanden. De hoogte van het percentage hangt dan weer af van het type auto. Echter zijn er ook aanbieders die kosteloos opzeggen aanbieden, maar vaak wordt een voordeeltje als dit dan weer doorberekend in het maandtarief. Daarom is het van belang om uw consument hierover te informeren, dan zit u niet met een geschil wanneer er iets fout gaat.

2. Wat gebeurt er als de consument het maandtarief niet meer kan betalen?

Dit kan natuurlijk altijd gebeuren, bijvoorbeeld bij het verliezen van een vaste baantje. Gelukkig denken vrijwel alle leasemaatschappijen dan direct met de consument mee door de looptijd van de overeenkomst aan te passen of te beëindigen. Zorg er dus voor dat je de voorwaarden duidelijk stelt.  Dan weet de consument tenminste wat hij kan verwachten. Wanneer men weet waarvoor de betaling is, zijn zij sneller geneigd om te betalen dan wanneer hij het niet weet.  Iedere leasemaatschappij gaat hier namelijk anders mee om. Voorkom wanbetaling en informeer!

3. Krijgt de consument een BKR registratie bij het afsluiten van een leasecontract?

Er worden op de markt zowel contracten met BKR registraties verstrekt als zonder BKR registraties. Het is dus van belang dat u uw voorwaarden van duidelijk toelicht. Een BKR registratie hoeft overigens helemaal niet nadelig te zijn als de consument gewoon iedere maand netjes het maandtarief betaalt. Er wordt dan geen achterstand geregistreerd en dit heeft geen nadelige invloed op eventuele toekomstige kredietverstrekkers.

4. In het geval van een private lease, wat gebeurt er als de consument over de jaarlijkse kilometers gaat?

Voor iedere kilometer die de consument meer rijdt dan in het private lease contract staat, betaalt hij of zij een vast bedrag per kilometer. Indien zij hiervan niet op de hoogte zijn, kunnen ze behoorlijk schrikken van een random meerprijs. Wanneer zij erover in discussie gaan, duurt het alleen maar langer voordat u uw geld binnenkrijgt. Om dit te voorkomen is het van belang dat u dit aangeeft en uitlegt hoe de kosten in elkaar steken. De consument weet dat waarvoor hij/zij moet betalen en zal sneller geneigd zijn dit te doen.

Maak je gebruik van deze tips en heb je toch met wanbetalers te maken of mocht je naar aanleiding van deze blog meer informatie nodig hebben? Wij bij het Invorderingsbedrijf staan je graag te woord.

De juristen en incassospecialisten van het Invorderingsbedrijf hebben een schat aan ervaring en kennis. Vul onderstaand formulier in of bel nu naar ons hoofdkantoor op het volgende nummer:  070 762 0330, dan kunnen we samen kijken hoe we u in de goede richting kunnen sturen. 

Wilt u wanbetaling aanpakken?

Vul uw gegevens in en wij gaan direct aan de slag



    Bent u een particulier of een onderneming?




    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen
    No Cure No Pay Incasso

    Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

    • Géén succes = géén kosten
    • 100% uitkering van de hoofdsom
    • 95% slagingspercentage

      Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op

      Alstublieft,

      Uw download

      Voorbeeld ingebrekestelling

      Voorbeeld ingebrekestelling

      Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

      Download direct