Home PageHelp! Webwinkel betaalt mijn geld niet terug. Wat nu?

Help! Webwinkel betaalt mijn geld niet terug. Wat nu?

Stel, u koopt bij een webwinkel. Nadat u de online bestelling heeft ontvangen, blijkt het product toch niet te zijn wat u wilt. Uw webwinkel weigert echter het aankoopbedrag terug te storten. Wat nu?

Jaarlijks worden er duizenden consumenten onnodig geconfronteerd met webwinkels die bedragen niet terugstorten. Volgens de wet heeft u als consument recht op 14 dagen bedenktijd, nadat u een product via internet of telefoon heeft gekocht.

Laat u binnen 14 dagen na levering van uw aankoop aan de webwinkel weten dat u het product terug wilt sturen, dan moet de webwinkel u het aankoopbedrag terugstorten. Maar als de webwinkel het geld niet terugbetaalt? Wij leggen uit wat u kunt doen!

Alstublieft,

Uw download

Webwinkel betaalt mijn geld niet terug, wat nu?

Voorbeeld betalingsherinnering

Direct aan de slag met het versturen van een betalingsherinnering? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrief.

Download direct

Tip 1. Laat van u horen

Zorg ervoor dat u de webwinkel, bij voorkeur schriftelijk (per e-mail of brief) laat weten het product terug te willen sturen. Doe dit binnen 14 dagen na aankoop. Bewaar de e-mail of brief goed (u kunt het ook telefonisch doorgeven, maar dan heeft u later geen bewijs).

Let op: de dag van de levering geldt als eerste dag in de 14-dagentermijn (indien u meerdere producten heeft besteld in één bestelling dan mag u rekenen vanaf de dag na levering van het laatste product / onderdeel).

Tip 2. Bewaar het verzendbewijs van de retourzending

Ga na hoe u uw online bestelling terug kunt sturen. Bewaar altijd goed het verzendbewijs (streepjescode met nummer). Dit vormt het bewijs dat u het product echt hebt teruggestuurd. Maak eventueel foto’s van de retourzending.

Tip 3. Stuur de webwinkel een herinnering

Betaalt de webwinkel het aankoopbedrag niet terug, stuur dan een betalingsherinnering. Een voorbeeld van een betalingsherinnering kunt u hieronder downloaden. Hierin geeft u aan het bedrag per direct terug te willen. Doet de winkel dat niet, dan geeft u de vordering aan ons uit handen.

Betaalt de webwinkel het bedrag niet terug binnen de gestelde termijn (die u heeft gesteld in de betalingsherinnering), dan schakelt u het Invorderingsbedrijf in. Wij zorgen ervoor dat u alsnog uw geld krijgt.

Om te beginnen met incasseren start u gemakkelijk een incassoprocedure op. In veel gevallen wordt de betaling dan alsnog terugbetaald. Wij vorderen voor u niet alleen de hoofdsom, maar ook de verschuldigde rente die u hebt afgesproken. Blijft betaling uit, dan is het noodzaak om tot dagvaarding over te gaan om via de rechter te vorderen. Uw zaak wordt dan behandeld door een van onze eigen juristen.

We hebben veel ervaring met het incasseren van aan webwinkel betaalde bedragen. Een incassotraject is meestal intensief en kort waarbij we alles in het werk stellen om de betaling zo snel als mogelijk weer boven water te krijgen. We proberen dat altijd eerst zonder tussenkomst van de rechter.

Download gratis voorbeeld betalingsherinnering

Vul uw gegevens in en ontvang uw download!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Voordelen incassoprocedure

  Het starten van een incassoprocedure heeft vele voordelen. Onder andere:

  1. Signaalfunctie: het aan de webwinkel betaalde geld terugvorderen met een incassotraject heeft een signaalfunctie: het geld wordt opgeëist.
  2. Aanspraak rente: wij incasseren naast de hoofdsom ook de rente.
  3. Snelle opvolging: ons incassotraject is kort en intensief. Blijft betaling toch uit? Dan starten we in overleg met u een gerechtelijke procedure om betaling af te dwingen.
  4. Rechtszekerheid: door het incassotraject weet u snel waar u aan toe bent.

  Onderneem actie

  Betaald geld terugvorderen? Een bestelling geretourneerd en geen geld gekregen of überhaupt nooit iets geleverd gekregen? Een geschil over de bestelling? Start direct een incassoprocedure of neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 070-7620330 of stuur ons een e-mail.

  Hulp nodig? Of direct betaald geld terugvorderen?

  Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Alstublieft,

   Uw download

   Webwinkel betaalt mijn geld niet terug, wat nu?

   Voorbeeld betalingsherinnering

   Direct aan de slag met het versturen van een betalingsherinnering? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrief.

   Download direct

    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    Control b. V.
    Control B.V.
    Handelen snel, nemen alle zorg uit handen en communiceren goed over de status van lopende dossiers. Kortom, zeer tevreden klant!
    B mediate housing
    B Mediate Housing
    Als zeer goed beschouwd. Na het indienen van mijn vordering is de zaak snel opgepikt. Dat resulteerde ook in een snelle betaling. Ik ben erg tevreden over hoe mijn zaak is behandeld en kom de volgende keer zeker terug.

    Onze incassojuristen & adviseurs

    linkedin