Home PageWanneer een incassobureau inschakelen?

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Wacht niet langer op uw geld. Wij ondernemen direct actie

Heeft u last van een debiteur die niet op tijd betaalt? Is uw openstaande vordering niet betaald binnen de gestelde betalingstermijn? En wilt u niet langer wachten totdat uw klant die openstaande factuur betaalt? Dan wordt het tijd een incassobureau in te schakelen.

Invorderingsbedrijf is úw partner op het gebied van minnelijke- en gerechtelijke incasso. Wij zorgen dat uw klant alsnog betaalt en dat uw debiteur ook de incassokosten betaalt. Wanneer het precies nodig is een incassobureau in te schakelen en wie er voor de kosten komt te staan leest u hier.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

De wettelijke termijnen zijn verstreken, en u heeft uw debiteur al een aantal malen via een brief of e-mail een betalingsherinnering gestuurd. Tot dusver is de schuld echter niet betaald. Wanneer u een betalingsverzoek heeft gestuurd, maar hier niet op geantwoord is, dient u een aanmaning te sturen. Dit is een officiële brief waarin de debiteur dringender wordt verzocht de hoofdsom te voldoen. Ook wordt de debiteur op de hoogte gesteld van eventuele kosten die verbonden kunnen zijn aan de openstaande factuur.

 • Heeft u nog geen aanmaning verstuurd? Doe dit dan direct en download hier de voorbeeldbrief ingebrekestelling. Deze kunt u direct via een e-mail naar uw debiteur versturen.
 • Heeft u ook op de aanmaning geen reactie gehad van uw debiteur? Dan wordt het tijd dat u, als schuldeiser, een incassobureau inschakelt.

Download voorbeeldbrief ingebrekestelling

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang uw download per e-mail.

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Incassobureau ingeschakeld: wat gebeurt er nu?

  Ons incassobureau bestaat inmiddels al meer dan tien jaar, hierdoor weten onze juristen precies hoe zij uw debiteur het beste kunnen benaderen, en wat het verloop is van de incassoprocedure wanneer de betaling uitblijft. Zo kunt u zich zorgeloos richten op uw eigen zaken terwijl het incassobureau de zaken met de debiteur voor u afhandelt.

  De eerste benadering van uw debiteur is mild. De aanmaning of factuur kan namelijk aan de aandacht van de debiteur zijn ontschoten. Geeft uw debiteur na diverse sommaties niet thuis, dan voeren wij de druk op met maar één doel: ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk het geld ontvangt waar u recht op heeft.

  Wordt de factuur wederom niet betaald? Dan zijn er gerechtelijke stappen nodig om de hoofdsom uitbetaald te krijgen. Van een gerechtelijke procedure, zoals een incasso opdracht, tot het faillissement aanvragen van uw debiteur of het leggen van conservatoir beslag. Wij helpen u hierbij!

  Incassokosten berekend op basis van No Cure No Pay

  Bij het inschakelen van een incassobureau komen incassokosten kijken. Echter kost het inschakelen van een incassobureau u niets. Volgens de wet incassokosten worden de incassokosten en andere kosten, zoals administratiekosten, bij uw debiteuren in rekening gebracht. De debiteur betaalt dus uiteindelijk de hoofdsom van zowel de volledige vordering als de incassokosten.

  Daarnaast zijn onze incassokosten altijd op basis van No Cure No Pay, oftewel: géén succes = géén incassokosten. Dit houdt in dat er geen kosten in rekening worden gebracht wanneer geen succesvolle incasso is gedaan.

  Wanneer incassobureau inschakelen | no cure no pay

  U kiest voor Invorderingsbedrijf, omdat:

  Wij kennen de regels van het spel. We weten wat wél en niet werkt en hebben hierop onze werkwijze afgestemd. Daarom is ons slagingspercentage bijna 100%. Dit houdt in dat de meeste zaken succesvol worden geïncasseerd. In 2020 hebben wij een bedrag van € 1,200.000 geïncasseerd.

  Er zijn echter nog een aantal andere redenen dat klanten vertrouwen op Invorderingsbedrijf:

  Hoe kunt u een incassobureau inschakelen?

  Ons incassobureau is snel en gemakkelijk in te schakelen. Vul hier het online aanmeldformulier in of vul voor een vrijblijvend adviesgesprek het onderstaande formulier in. Een specialist neemt dan direct contact met u op om uw zaak te bespreken. Wanneer u voor 16:00 uw incasso indient, nemen wij deze dezelfde dag nog in behandeling.

  Gratis adviesgesprek?

  Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op!

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   FAQ: Veelgestelde vragen over wettelijke betalingstermijn

   Nadat u, als schuldeiser, contact met ons heeft opgenomen gaan wij over op het eerste incassotraject. Dit wordt het minnelijke traject genoemd. 

   Wij benaderen uw klant eerst mild. De aanmaning of factuur van de schuldeiser kan namelijk aan de aandacht van de debiteur zijn ontschoten. 

   Kenmerken minnelijk incassotraject

   • Verzenden van aanmaning of aanmaningen aan de schuldenaar 
   • Bij geen effect kan er overgegaan worden tot dagvaarding

   Krijgen wij na diverse sommaties van de andere kant geen reactie, dan voeren wij de druk op. In overleg met u kunnen we een gerechtelijke procedure starten tegen uw debiteur. Indien u als schuldeiser in het gelijk wordt gesteld dan zullen wij de kosten verhalen op de debiteur. 

   Kenmerken gerechtelijk incassotraject:

   • Opstellen en uitbrengen van een dagvaarding bij debiteur
   • Hoorzittingen 
   • De rechter velt een vonnis

   Wij hebben de beste incasso advocaten in huis om de vorderingen te innen.

   Is uw debiteur een standvastige wanbetaler en wil hij alsnog niet betalen, dan gaat volgens de wettelijke status rechtskracht gelden.

   Wij komen dan in het laatste incassotraject, ook wel het executietraject. Dit betekent dat de deurwaarder maatregelen kan treffen in de vorm van beslag. 

   Kenmerken executie incassotraject:

   • Er kan beslag worden gelegd op bezittingen van de debiteur om schulden te betalen, zoals banktegoeden, onroerende zaken en andere goederen. 

   Een gerechtsdeurwaarder (oftewel deurwaarder) is een openbaar ambtenaar. De deurwaarder verricht ambtelijke werkzaamheden waar ambtelijke kosten aan zijn verbonden. Zijn taken:

   • Oproepen van personen voor de rechter te verschijnen. 
   • Vonnissen uitvoeren die zijn uitgesproken. 
   • Beslagen leggen op eigendommen van uw debiteur.  

    

   Belangrijk! Een deurwaarder kan pas beslag leggen op spullen om schulden te betalen nádat er een vonnis door de rechter is uitgesproken of wanneer de kans groot is dat uw debiteur spullen of geld wegsluist of verduistert waardoor het vervolgens niet meer opeisbaar is. In dit laatste geval kunnen we de voorzieningenrechter namelijk toestemming vragen om conservatoir beslag te leggen. De voorwaarde hierbij is dat de vordering opeisbaar moet zijn. Bij onbetaalde facturen dient de uiterste betalingstermijn dus te zijn verstreken.

   Met het inschakelen van een incassobureau, is de kans groter dat u sneller uw geld ontvangt. Wij sommeren uw klant intensief en effectief. Dit is vaak al voldoende om in korte tijd uw geld te vorderen. Het hoeft dan niet tot een rechtszaak met uitspraak tot beslag leggen te komen. 

   Jazeker. Wij leveren zowel eenmalige als constante incassoservice. Ook met één enkele openstaande factuur kunt u bij ons terecht. Voor nationaal als internationaal. Naast onze incassoservice bieden wij debiteurensoftware aan. Wilt u hier meer over weten? Lees dan hier verder.

   Ja, dat kan. Wij werken met zowel het MKB, MKB+ en ZZP’ers. Benieuwd wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem contact met ons op en wij kunnen vandaag nog voor u aan de slag.

   Wilt u geen zakelijke vordering indienen, maar een incassobureau inschakelen als particulier? Bij Invorderingsbedrijf kan dat. Wilt u weten wat wij voor uw zaak kunnen betekenen. Neem telefonisch contact op via 070 – 200 1074 of neemt contact op via het e-mailadres info@invorderingsbedrijf.nl.

   Een regulier incassobureau is vaak de tussenpersoon van uw zaak. Deze incassobureaus zijn vaak kleine ondernemingen en hebben geen juristen of advocaten in dienst. Hierdoor kan er geen constante service geboden worden. Ook zijn bij dergelijke incassobureaus de internationale mogelijkheden beperkt. 

   Invorderingsbedrijf is geen regulier incassobureau. Wij hebben eigen juristen en werken nauw samen met advocaten en deurwaarders. In de afgelopen 10 jaar hebben wij ons ontwikkeld als marktleider op het gebied van incasso. Met een no-nonsense aanpak hebben wij een ijzersterke reputatie opgebouwd. Twijfelt u over het inschakelen van een incassobureau? Vraag een gratis incasso adviesgesprek aan.

   Onze opdrachtgevers profiteren van:

   • No Cure No Pay
   • Incasso door ervaren juristen en advocaten
   • Incasso in binnen- en buitenland
   • Gespecialiseerd in incasso voor MKB / MKB+ en ZZP
   • Binnen 24 uur actie

   Het is al vervelend genoeg dat uw debiteur de facturen niet betaald. Daarom werken wij op incasso No Cure No Pay basis. In het zeldzame geval dat wij uw vordering niet kunnen innen, zijn er geen incassokosten. Onze No Cure No Pay voordelen:

   • Uw klant betaalt de kosten
   • Snelheid en resultaat
   • Jurist als contactpersoon
   • 24/7 inzage in uw dossiers

   Lees hier meer over onze incasso No Cure No Pay formule.

   Er is geen minimumbedrag om een incasso in te dienen. Vraag gratis advies aan onze specialisten (ook voor zakelijke klanten). Neem vrijblijvend contact op en bel ons op 070 – 762 0330 of mail naar info@invorderingsbedrijf.nl.

    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op

    B mediate housing
    B Mediate Housing
    Als zeer goed beschouwd. Na het indienen van mijn vordering is de zaak snel opgepikt. Dat resulteerde ook in een snelle betaling. Ik ben erg tevreden over hoe mijn zaak is behandeld en kom de volgende keer zeker terug.
    Wester-beton bv
    Wester-Beton BV
    Erg prettige samenwerking gehad. Joost & Wesley hebben mij goed geholpen met mijn zaak en mij gedurende het gehele proces ondersteund. Goede communicatie. Goed resultaat, een aanrader!

    Onze incassojuristen & adviseurs

    linkedin

    Waarom 40.000 klanten u voor gingen