Wacht u al een tijdje op de betaling van uw openstaande facturen? Is de betalingstermijn verlopen en wilt u uw openstaande factuur snel betaald krijgen? Onderneem dan direct actie. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans dat u kunt fluiten naar uw geld.
Betaalt uw klant niet? Dan zult u de factuur moeten afschrijven. Daarnaast verslechtert lang wachten op facturen uw liquiditeitspositie (= de mate waarin een bedrijf kan voldoen aan betalingsverplichtingen), waardoor uw bedrijf in de problemen kan komen wanneer u een betaling moet doen.
In dit artikel vertellen wij hoe u omgaat met klanten die niet betalen en leggen wij in vijf stappen uit hoe u uw openstaande facturen snel betaald krijgt.
Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!
Natuurlijk kan het zijn dat u een fout heeft gemaakt bij het opstellen van de factuur. Daarom raden we u aan om allereerst de openstaande factuur te controleren op eventuele fouten.
Belangrijk is dat u op de openstaande factuur in ieder geval het volgende heeft vermeld:
Wilt u controleren of u een goede factuur heeft opgesteld? Of wilt u een factuur opstellen? Download hieronder onze handige voorbeeldfactuur en stel een goede factuur op.
Vul uw gegevens in en ontvang de download!
Heeft u gecontroleerd of de factuur die u naar uw klant heeft gestuurd in orde is, maar blijft de betaling van de openstaande factuur uit? Dan adviseren wij u om uw klant een vriendelijke eerste betalingsherinnering toe te sturen. Doe dit het liefst binnen drie tot vijf dagen nadat de betalingstermijn van de factuur is verstreken. In veel gevallen betaalt uw klant de openstaande factuur dan alsnog.
In de betalingsherinnering vraagt u uw klant om de vordering te voldoen binnen de gestelde betalingstermijn. Meestal is deze betalingstermijn 7 dagen. Ook vermeldt u in de betalingsherinnering dat als uw klant niet betaalt, u de wettelijke rente in rekening zal brengen.
Zoekt u een voorbeeld van een goede betalingsherinnering? Wij hebben vier verschillende voorbeelden opgesteld van een betalingsherinnering.
Vul uw gegevens in en ontvang de download!
Vul uw gegevens in en ontvang de download!
Vul uw gegevens in en ontvang de download.
Vul uw gegevens in en ontvang de download.
In ons artikel ‘Betalingsherinnering’ leggen we u alles uit over het sturen van een aanmaning.
Krijgt u geen reactie op de betalingsherinnering? Neem dan telefonisch contact op met uw klant. Wij begrijpen dat uw geduld op de proef wordt gesteld, maar probeer beleefd en zakelijk te blijven tijdens dit gesprek. Verstandig is om eerst te informeren bij uw klant of de samenwerking naar wens is geweest. Zo houdt u het gesprek persoonlijk. Vervolgens kunt u dan achterhalen waarom de klant niet heeft betaald.
Indien u uw klant telefonisch onmogelijk kunt bereiken, stuur dan een aanmaning. Een aanmaning is een formele brief, ook wel sommatiebrief genoemd.
In de aanmaning verwijst u in ieder geval naar het volgende:
Om u een stap op weg te helpen, kunt u gebruikmaken van onze voorbeeld aanmaningsbrief.
In ons artikel ‘Aanmaning sturen’ vertellen wij u alles over een aanmaning sturen.
Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!
Is het u niet gelukt om de vordering zelf te innen? Dan is de kans klein dat uw klant de vordering alsnog uit zichzelf betaalt. Als uw klant na verschillende herinneringen geen gehoor geeft, raden wij aan om de hulp in te schakelen van een incassobureau.
De praktijk laat namelijk zien dat ‘vreemde ogen dwingen’. Zo lukt het ons in 95% van de gevallen wél om een vordering te incasseren. Dit doen wij op basis van incasso No Cure No Pay, oftewel: incasseren wij niets, dan zijn er ook geen kosten. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons op 070 – 762 0330 of vul het onderstaande formulier in.
Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!
1. Houd uw administratie bij (debiteurenbeheer) of besteed dit uit
2. Controleer uw algemene voorwaarden (leg afspraken vast)
3. Screen uw potentiële klanten (kredietwaardigheid)
4. Factureer op tijd
5. Zorg voor een geldige factuur en verzendbevestiging
6. Blijft betaling toch uit? Bekijk onze oplossingen!