Home PageJaarrekeningen

Jaarrekeningen

U hoeft helemaal geen specialist te zijn om te zien hoe een bedrijf er financieel voor staat. Met onze kredietrapporten checkt u niet alleen gemakkelijk jaarrekeningen. De credit score, de kredietlimiet, het betaalgedrag en nog veel meer variabelen vertellen u of het verstandig is zaken te (blijven) doen met het bedrijf dat u onderzoekt. Zo voorkomt u wanbetaling.

Wat is een jaarrekening?

Een goede definitie van een jaarrekening is:

“Een jaarrekening is een financieel overzicht dat elk bedrijf na afloop van het boekjaar openbaar maakt via de Kamer van Koophandel. Het bestaat uit de balans, de winst- en verliesrekening en een toelichting erop. De wet bevat regels over de vorm en inhoud van de jaarrekening en het bestuur is daarvoor verantwoordelijk.”

Jaarrekeningen opvragen: zo oud als de weg naar Rome

Dankzij big data weten we nu veel meer over bedrijven dan vroeger. En dat is maar goed ook. Door de internationalisering en de groei van de wereldhandel is het onmogelijk om zelf alles bij te houden. Daarom zijn er speciale informatiebureaus die niets anders doen dan registreren wat er met bedrijven gebeurt. Geven jaarrekeningen een beeld van het verleden, een kredietrapport geeft de meest actuele stand van een bedrijf aan. Exact wat u wilt weten én dus wat u nodig heeft.

Tip: wij leveren kredietrapporten (inclusief jaarrekeningen) voor alle bedrijven over heel de wereld tegen lage prijzen.

Voordeel van jaarrekeningen in een kredietrapport via Invorderingsbedrijf

Uit betrouwbare bronnen wordt informatie gedestilleerd en vervat in specifieke bedrijfsrapporten (kredietrapporten).

U profiteert direct van:

 1. Kostenbesparing: in elk kredietrapport zijn de jaarrekeningen over meerdere jaren opgenomen
 2. Tijdsbesparing: u hoeft jaarrekeningen niet meer los op te vragen bij de Kamer van Koophandel
 3. Zekerheid: dankzij de credit scoreweet u exact hoe hoog het risico is op wanbetaling (credit risk)

Tip: in elk kredietrapport zijn voor u bovendien de belangrijkste kengetallen quick ratiocurrent ratio en sovabiliteit al berekend. U heeft dus direct inzicht.

 

Ja, ik wil een jaarrekening opvragen

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Moeten bedrijven verplicht jaarrekeningen deponeren?

  Elk land heeft eigen regels over welke informatie precies gedeponeerd moet worden. Zo wordt er over Nederlandse, Belgische en Duitse bedrijven relatief veel geregistreerd. In Italië en Spanje is dat een stuk minder. Op de website van de Kamer van Koophandel leest u of een onderneming wel of niet moet deponeren.

  Wie controleert de gegevens in jaarrekeningen?

  Jaarrekeningen worden door het bestuur van een onderneming zelf gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Het bestuur is ook verantwoordelijk voor de inhoud van de jaarrekeningen. Maar helemaal niemand controleert de inhoud! Daarom is het ook zo van belang om niet alleen jaarrekeningen te vergelijken als het om kredietbeslissingen gaat. In onze kredietrapporten worden jaarrekeningen aangevuld met belangrijke overige informatie. Lees hieronder hoe u daarmee uw risico op wanbetaling tot een minimum beperkt.

  Kredietrapporten van het Invorderingsbedrijf veel uitgebreider dan jaarrekeningen

  Een uitgebreid kredietrapport bevat niet alleen jaarrekeningen.

  Elk kredietrapport bevat:

  1. Credit score: een kredietwaardigheidscijfer dat het risico op toekomstige wanbetaling weerspiegelt (hoe lager de score, hoe hoger de kans op wanbetaling)
  2. Krediet limiet: tot hoeveel euro levert u veilig op rekening?
  3. Jaarverslagen van de afgelopen jaren: de cijfers zoals gedeponeerd door het bedrijf zelf
  4. Betaalhistorie en betaalgedrag: wat is het track record van het bedrijf en van de branche als het gaat om betalen?
  5. Handelsregisterhistorie: vinden er wijzigingen plaats en welke zijn dat?
  6. Bestuurswijzigingen & registratie informatie:wie is bevoegd om het bedrijf te vertegenwoordigen? Alleen of gezamenlijk?
  7. Groepsstructuren: wie zijn aandeelhouders en bestuurders (directie) en welke gelieerde vennootschappen zijn er?
  8. Kerncijfers(o.a. quick ratiocurrent ratio en working capital): is de onderneming wel financieel gezond? En hoe ontwikkelt zich dat door de tijd?
  9. Branche analyse(benchmark): doet bet bedrijf het beter of juist slechter dan haar concurrenten?
  • Bestuurdersaansprakelijkheid in geval van wanbetaling: onderzoek de mogelijkheden om schade van het bestuur te vorderen (onze incasso juristen vertellen u daar meer over)

  Tip: wist u dat Nederlandse bedrijven vaak een verkorte jaarrekening mogen publiceren? Met alleen jaarrekeningen opvragen ziet u dus nagenoeg niets.

  Wilt u meer tips over het beoordelen van de financiële situatie bij bedrijven? Klik dan op de pagina over jaarcijfers opvragen.

  Voordelen van kredietrapporten (inclusief jaarrekeningen)

  • Kredietwaardigheid beoordelen
  • Inzicht in de financiële ontwikkeling
  • Indicatie van de huidige financiële positie
  • Vaste en lage prijs
  • Direct geleverd

  Met wie deelt de Kamer van Koophandel (KvK) jaarrekeningen?

  Jaarrekeningen die door bedrijven worden gedeponeerd worden gedigitaliseerd. Vervolgens wordt deze informatie gedeeld met kredietinformatiebureaus die de gegevens aanvullen met actuele informatie en permanent monitoren (zie hiervoor).

  Ik ben helemaal niet goed in jaarrekeningen lezen. Wat kan ik doen?

  U hoeft ook niet goed te zijn, om financiële risico’s te kunnen beheersen. Elk kredietrapport bevat een analyse van de belangrijkste kengetallen (sovabiliteit, quick ratio en current ratio). Zo weet u of een bedrijf aan zijn verplichtingen kan voldoen. Daarnaast bevat het bedrijf een credit score om het risico op wanbetaling aan te geven. De kredietlimiet vertelt u tot hoeveel euro op rekening (leverancierskrediet) het veilig zaken doen is. U hoeft geen ster te zijn in balans lezen of jaarrekeningen interpreteren met onze kredietrapporten.

  Wat als er iets verandert met een bedrijf?

  Jaarrekeningen geven informatie van het afgelopen boekjaar weer. Kredietrapporten worden gevoed met actuele informatie. Denk aan insolventiegegevens, bestuurswisselingen, 403-verklaringen, branche gebeurtenissen en wijzigingen in kredietlimieten en credit scores. Door het product monitoring krijgt u een update bij elke belangrijke wijziging zodat u direct actie kunt ondernemen. Denk aan een order stop of het beperken van leverancierskrediet. Neem contact met ons op voor monitoring.

  Tip: heeft u al eens berekend hoeveel tijd u bespaart door uw klanten automatisch te monitoren? Met onze tools start u er vandaag nog mee. Neem contact met ons op.

  Bevatten jaarrekeningen ook een accountantsverklaring?

  Soms wordt een jaarrekening vergezeld door een accountantsverklaring. De accountant controleert de jaarrekening en schrijft daarover een onafhankelijk rapport. In grote lijnen zijn er vier soorten accountantsverklaringen: een goedkeurende accountantsverklaring, een afkeurende accountantsverklaring (wezenlijke bedenking), een verklaring oordeelonthouding (wezenlijke onzekerheid) en een verklaring met beperking (materiële bedenking of onzekerheid).

  Tip: of er nu wel of geen accountantsverklaring is, een kredietrapport houdt rekening met veel variabelen. Zo kunt u zich een oordeel vormen over de financiële gezondheid.

  Hoe moet ik jaarrekeningen opvragen?

  Neem contact met ons op en geef aan van welk bedrijf u jaarrekeningen wenst te ontvangen. Wij hebben voor elk bedrijf een actueel én up-to-date kredietrapport beschikbaar. We leveren losse rapporten en de mogelijkheid om meerdere rapporten tegelijk op te vragen (permanent). Bel met 070-7620330 of stuur ons een e-mail.

  Tip: wij hebben regelmatig aantrekkelijke combinatie-aanbiedingen. U combineert onze Incasso No Cure No Pay met kredietinformatie zodat u maximaal beschermd bent.

  Ja, ik wil een jaarrekening opvragen

  Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   Jaarcijfers opvragen met een kredietrapport via het Invorderingsbedrijf

   U kunt alleen snel beslissen als u goede informatie heeft. Wij leveren u de jaarcijfers en relevante bedrijfsinformatie gepresenteerd in een kredietrapport.

   • Vaste lage prijs
   • Rapporten op bedrijven in binnen- én buitenland
   • Verschillende varianten: basis en uitgebreid
   • Naadloze aansluiting op een Incasso No Cure No Pay traject
   • Verhaalsinformaties en maatwerk mogelijk
   • KvK controleert een jaarrekening niet op de inhoud!

   Onderneem actie: vraag nu uw kredietrapport op en informeer naar de mogelijkheden

   Jaarrekeningen opvragen? Uw rendement is wat voor ons telt. Daarom bieden we kredietinformatie. Kies voor rechtszekerheid en de kwaliteit van onze visie op credit management. Bel vrijblijvend met 070-2001078 of stuur ons een e-mail.

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage

   Alstublieft,

   Uw download

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

   Download direct

    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op