Home PageCurator treedt op als voogd bij faillissement

Curator treedt op als voogd bij faillissement

Als ondernemer krijgt u er vroeger of later mee te maken: een zakenpartner die failliet gaat. Heel vervelend, want wat als u nog geld van hem tegoed had? Om uw geld veilig te stellen, kan de rechter een curator aanstellen.

Curator als voogd

De term ‘curator’ is afgeleid van het Latijnse ‘curare’, wat zorgen betekent. Geen toevalligheid, want de rol van een curator kan worden vergeleken met die van een ouder of voogd. Gaat uw debiteur failliet, is hij niet langer in staat zijn bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Hij kan geen werkzaamheden meer voor u verrichten en hij kan geen facturen meer uitbetalen. Om de schade voor alle betrokkenen te beperken, stelt de rechter een curator aan. De curator is vanaf dat moment de enige die in naam van de failliete onderneming mag handelen.

Uw debiteur is failliet

Kan uw debiteur niet langer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen, dan zal hij failliet worden verklaard. Is hij u nog geld verschuldigd? Dan baalt u flink. Een verzoek alsnog uw facturen uit te betalen, haalt niets meer uit. Ook beslaglegging door een deurwaarder behoort niet langer tot de mogelijkheden. Kunt u dus naar uw geld fluiten? Ja en nee. Zodra uw debiteur failliet wordt verklaard door de rechtbank, stelt de rechtbank een curator aan. Deze curator zal er alles aan doen om de schade van het faillissement voor alle betrokkenen te minimaliseren. Hij zal erop toezien dat alle bezittingen van de failliete onderneming worden verkocht. De opbrengsten worden verdeeld over de schuldeisers. Preferente schuldeisers, de werknemers met een achterstallig salaris, hebben daarbij voorrang op concurrente schuldeisers, de crediteuren zoals uzelf. Uit onderzoek naar faillissementen is gebleken dat schuldeisers over het algemeen niet meer dan 10 procent van het openstaande bedrag vergoed krijgen.

Beter voorkomen dan genezen

Gaat uw debiteur failliet, dan verliest u een hoop geld. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Is de betalingstermijn van uw factuur verstreken en heeft u uw geld nog niet ontvangen? Wacht u dan niet af maar trekt u meteen aan de bel! Invorderingsbedrijf gaat graag op no cure no pay basis aan de slag met het incasseren van uw geld. Geen 10 procent, maar 100 procent! Uw geld, onze zorg.

Voor meer informatie of vrijblijvend advies neemt u contact op met: 070 – 762 0330 of info@invorderingsbedrijf.nl

Uw debiteur failliet?

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

    Bent u een particulier of een onderneming?

    Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Incassobureau inschakelen
    No Cure No Pay Incasso

    Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

    • Géén succes = géén kosten
    • 100% uitkering van de hoofdsom
    • 95% slagingspercentage

    Alstublieft,

    Uw download

    Voorbeeld ingebrekestelling

    Voorbeeld ingebrekestelling

    Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

    Download direct

      Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

      Neem telefonisch of per mail contact op