Print deze pagina

Voorbeeld ingebrekestelling: ontvang wat u toekomt

Stel: u plaatst een grote bestelling, maar uw leverancier verzuimt te leveren. Natuurlijk besluit u het er niet bij te laten zitten. Afspraak is immers afspraak, toch? Een uiterst geschikte manier om uw levering alsnog te ontvangen, is de zogenaamde “ingebrekestelling”.

Ingebrekestelling via schriftelijke aanmaning

Eerlijk zakendoen betekent dat beide partijen leveren wat ze hebben beloofd. Is dat niet het geval en komt uw leverancier zijn afspraken niet na, dan is dat een kwalijke zaak. In het gunstigste geval komt u er vanaf met een waardevolle waarschuwing, in het slechtste geval lijdt u imagoschade, verliest u klanten en keldert uw winst. Komt uw leverancier de gemaakte afspraken niet na, is het dan ook van het grootste belang meteen in actie te komen. Een ingebrekestelling is daarvoor een uiterst geschikt middel. Via een schriftelijke aanmaning laat u uw leverancier weten alsnog de goederen/diensten te willen ontvangen. U geeft hem een concrete ‘redelijke termijn’ (wet 6:82 van het Burgerlijk Wetboek; de wet geeft geen definitie van de ‘redelijke termijn’) om te leveren en verzoekt hem met klem dat ook daadwerkelijk te doen.

In verzuim? Het Invorderingsbedrijf helpt

Levert uw leverancier niet voor het verstrijken van de ‘redelijke termijn’, dan is hij officieel in verzuim. U heeft hem de kans gegeven alsnog te presteren, hij heeft die kans niet gegrepen. U had nog geen incassobureau in de arm genomen? Dan is uitstellen daarvan nu echt niet meer mogelijk. Het is uw beste (enige?) kans om de schade die u heeft geleden door het verzuim van uw leverancier, vergoed te krijgen. De incasso advocaten en juristen van het Invorderingsbedrijf hebben een jarenlange staat van dienst op het gebied van ingebrekestelling en verzuim. Bepalen wij een ‘redelijke termijn’, dan is de kans dat uw schuldenaar binnen die termijn levert groot. Waarom? Omdat wij uw schuldenaar met klem duidelijk maken dat het niet alleen voor u, maar ook voor hem, de gunstigste oplossing is. Alle schade die u tot dan heeft gelopen, verhalen wij op uw schuldenaar.

Voorbeeld ingebrekestelling

Benieuwd hoe een voorbeeld ingebrekestelling eruit ziet?

Vul dan nu uw e-mailadres in en wij sturen u een voorbeeld ingebrekestelling.