Print deze pagina

Factuur voorbeeld: voorkomen is beter dan genezen

Geheel volgens de afspraken heeft u uw goederen/dienst geleverd aan uw opdrachtgever. U bent tevreden, uw opdrachtgever is tevreden, en dus staat u op het punt uw factuur te versturen. Twijfelt u of uw factuur aan alle wettelijke eisen voldoet? Dan is het zeer zinvol een factuur voorbeeld te raadplegen.

Het belang van een goede factuur

Een prettige zakenrelatie is gebaseerd op vertrouwen, wederzijds respect en het nakomen van gemaakte afspraken. Helaas pakt het in de praktijk vaak anders uit. Goederen/diensten worden te laat geleverd, de beloofde kwaliteit blijft uit, de communicatie verloopt stroef, één van de twee partijen komt de gemaakte afspraken niet na, en ga zo maar door. Kortom: wat begint als een prettige zakenrelatie, eindigt niet zelden in een debacle. Eén van de meest voorkomende – en tegelijkertijd meest onderschatte – fouten, is het versturen van een verkeerde of incomplete factuur. Vaak zit het venijn ‘m nu eenmaal in de staart: de goederen/diensten zijn geleverd, het werk zit erop. Even snel-snel het juiste bedrag erop, en versturen die handel, lijken veel bedrijven te denken. Wat ze vaak vergeten, is dat de opmaak van een goede factuur aan strenge wettelijke regels onderhevig is. Het ontbreken van één cruciaal detail kan resulteren in een “ongeldige factuur” en daarmee uw uitbetaling in gevaar brengen.

Factuur voorbeeld: zo ziet een goede factuur eruit

Staat u op het punt een factuur te versturen, dan is het aan te raden een factuur voorbeeld te raadplegen. Een goede, en wettelijk rechtsgeldige, factuur bevat een groot aantal verplichte componenten. Deze componenten zijn bepaald door Het Koninklijk besluit nr. 1, art. 5 (van 29 december 1992) en zijn niet aan variatie onderhevig. Componenten die bijvoorbeeld op iedere factuur aanwezig dienen te zijn, zijn: het factuurnummer, de factuurdatum, uw KvK-nummer, het nettobedrag, het btw bedrag, het totaalbedrag (inclusief btw) en de betalingstermijn. Hanteert u een correct factuur voorbeeld, dan is het opstellen van een goede factuur eenvoudig en voorkomt u veel problemen.

Vul uw e-mailadres hieronder in en wij sturen u graag een factuur voorbeeld.