Inloggen op de klantenomgeving

De Online Cockpit is exclusief voor opdrachtgevers. Indien u nog geen eigen account heeft, klik dan hier om uw vordering direct over te dragen of neem contact met ons op via telefoon +31(0)70-7620330.

Wachtwoord vergeten Inloggen
Print deze pagina

Één brief verwijderd van uw geld

Is de betalingstermijn van uw factuur verstreken maar heeft u uw geld nog steeds niet ontvangen? Dan is het tijd voor het versturen van een aanmaning.

Herinnering: vriendelijke toon

Een goede zakenrelatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. U levert een dienst of goed aan uw debiteur, uw debiteur vertrouwt erop dat u kwaliteit levert. En u, u vertrouwt erop dat uw debiteur betaalt. Helaas gaat het er in de praktijk niet altijd zo aan toe. Zeker in tijden van economische crisis, worden facturen vaak te laat, of helemaal niet, betaald. Het sturen van een betalingsherinnering is dan noodzakelijk. Een herinnering is niets anders dan een schriftelijk verzoek aan uw debiteur om het openstaande bedrag alsnog te betalen. De toon van een eerste herinnering is over het algemeen vriendelijk. Waarschijnlijk is uw debiteur in alle oprechtheid vergeten te betalen. In dat geval is één aanmaning vaak voldoende om alsnog uitbetaald te krijgen.

Aanmaning: Opvoeren van de druk

Heeft u een eerste herinnering verstuurd maar uw geld nog steeds niet ontvangen? Dan kunt er voor kiezen om een tweede herinnering eruit te sturen of de vordering uit handen te geven. Wij sturen dan een aanmaning. In deze brief vermelden wij het bedrag dat door het Invorderingsbedrijf aan incassokosten in rekening gebracht zal worden. Wij berekenen dit bedrag aan de hand van onderstaande staffel. Het minimumbedrag is € 40. In de toekomst wordt u vervolgens tevens op de hoogte gehouden over belangrijk nieuws op gebied van incassowetgeving.

Hoofdsom van tot Percentage
€ – € 2.500 15,00%
€ 2.500 € 5.000 10,00%
€ 5.000 € 10.000 5,00%
€ 10.000 € 200.000 1,00%
€ 200.000 0,50%

 

In de praktijk blijkt dat de kans dat u uw geld alsnog ontvangt, significant afneemt na de eerste aanmaning. Kortom: één keer aanmanen heeft zin, twee of meerdere keren aanmanen niet. De kans dat uw debiteur ‘gewoon vergeten’ is te betalen, is dan immers niet waarschijnlijk meer. Misschien verkeert uw debiteur in financiële problemen? Misschien is een faillissement nabij? Betaalt uw debiteur na de eerste aanmaning niet, doet u er dan ook verstandig aan de hulp in te roepen van een deskundig incassobureau. Incassobureaus beschikken over de juiste kennis en strategieën om de druk op uw debiteur op gepaste en effectieve wijze op te voeren. Vaak zal een incassobureau eveneens beginnen met het versturen van sommatiebrieven. De kans dat uw debiteur daarop wél reageert, is groot. Want, vreemde ogen dwingen. Zeker op incasso gebied. Pas als uw debiteur niet reageert op de aanmaningen van het incassobureau worden strengere maatregelen getroffen. Denk hierbij aan het aanspannen van een kort geding of het inschakelen van een deurwaarder.

Het Invorderingsbedrijf: slechts één brief verwijderd van uw geld!

Incassobureau Het Invorderingsbedrijf heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van incasso opgebouwd. Onze ervaren incasso advocaten en juristen vinden bij iedere debiteur de juiste toon. Gerechtelijke procedures als het aanspannen van een kort geding of het inschakelen van een deurwaarder, zijn bij ons slechts zelden nodig. Gaat u in zee met Het Invorderingsbedrijf, dan bent u slechts één brief verwijderd van uw geld.

Voor vrijblijvend incasso advies: