Home PageHoe u exportrisico’s kunt voorkomen in Duitsland!

Hoe u exportrisisco's kunt voor komen in Duitsland

Het zelf incasseren van uw openstaande facturen kan lastig zijn. Er komt namelijk veel bij kijken. Al helemaal wanneer u debiteuren in het buitenland heeft! Denk bijvoorbeeld aan Nederlands belangrijkste export- en importland; Duitsland. Naast de mogelijke taalbarrière, heeft u ook nog eens te maken met een andere wet- en regelgeving.

Invorderingsbedrijf werkt internationaal samen met een groot internationaal advocaten netwerk. Hierdoor hebben wij veel ervaring met incasso in Duitsland. Wij vertellen u graag meer over de exportrisico’s in Duitsland.

Weet u met wie u zaken doet?

Natuurlijk is het van belang om te weten met wie u zaken doet. Maar dat geldt al helemaal als u de grens overgaat! Daarom is het van belang om zoveel mogelijk informatie te vinden over uw (potentiële) klant, zoals;

 • Jaarverslagen waarin u inzicht krijgt in de huidige financiële situatie van het bedrijf. Hierdoor kunt u inschatten wat realistisch is voor de debiteur om af te nemen bij u.
 • De betalingsgegevens van uw Duitse debiteur. Zo zou u mogelijke wanbetaling alvorens al kunnen opsporen en de kredietwaardigheid van uw debiteur kunnen bepalen.
 • Als ze te vinden zijn; verslagen over rechtszaken betreft uw debiteur. Wellicht is uw debiteur door hoge schulden of wanbetaling al eerder voor de rechtbank gekomen.

Door de bovenstaande gegevens al in huis te hebben kunt u vaak een betere inschatting maken met wie u te maken heeft. Zo kunt u mogelijk incasso in Duitsland voorkomen.

Is uw overeenkomst goed opgesteld?

Ook voor Duitsland? Een goed begin is het halve werk; een overeenkomst is de basis waarin u al uw afspraken vastlegt. Dit biedt enige zekerheid voor u en uw klanten. Daarom is het belangrijk dat uw overeenkomst goed is opgesteld en er rekening mee is gehouden dat uw debiteur zich in Duitsland bevindt.

Mocht het uiteindelijk uitlopen tot een rechtszaak met uw Duitse debiteur, dan is het van belang dat u de juiste rechtbank heeft aangewezen. U wilt natuurlijk niet helemaal naar Duitsland afreizen. Daarom raden wij aan een rechtbank bij u in de buurt aan te wijzen.

Gezien wij u ook eerder vermeld hebben verschillende gegevens van uw debiteur in te zien, raden wij u aan om aan de hand van deze gegevens een afneemlimiet in te stellen. Zo voorkomt u dat uw debiteur meer afneemt dan hij kan betalen.

Hoe strak is uw debiteurenbeheer?

Het is ten allen tijden belangrijk om een strak debiteurenbeheer uit te voeren. Maar als u de grens over gaat is het ook belangrijk om dit in de taal van uw debiteur te doen. Zo raden wij aan om voor uw Duitse debiteuren in het Duits uw debiteurenbeheer te regelen.

In Duitsland worden de afspraken betreft de betaaltermijn vrij serieus genomen. Mocht het echter zo zijn dat uw Duitse debiteur vanwege allerlei redenen niet op tijd kan betalen, dan wil men in Duitsland nog wel eens weglopen van deze problemen. Doen alsof ze niet bestaan om maar geen gezichtsverlies te lijden.

Wij raden u aan om niet te lang te wachten met het inschakelen van specialisten voor uw incasso in Duitsland. Mocht uw Duitse debiteur na 60 dagen nog steeds niet betaald hebben ga dan direct over tot actie.

Veel gedoe? Niet voor ons!

De wijzigingen in de tarieven moeten budgetneutraal worden uitgevoerd. Dit betekent dat tegenover de verlaging van de tarieven voor vorderingen tot € 5.000 staat dat het griffierecht voor vorderingen van € 5.000 of meer (in eerste aanleg) omhoog zal gaan. Voor de vorderingen tot € 500 blijven de griffierechten ongewijzigd. De schatkist komt dus geen euro tekort.

Standpunt Invorderingsbedrijf

U heeft zelf natuurlijk al een drukke planning als ondernemer en uw personeel heeft natuurlijk al een hoop andere zaken te regelen.

Onze incasso Duitsland specialisten helpen u graag met het opstellen van uw overeenkomst. Hierin regelen wij dat de juiste clausules worden opgenomen in het contract. Ook regelen wij dat er een geschikte rechtbank voor u wordt aangewezen in de overeenkomst.

Mocht het toch misgaan? Dan staan onze incasso Duitsland specialisten voor u klaar om uw geld alsnog terug te vorderen van uw Duitse debiteur. Uw incasso zorgen in Duitsland zijn verleden tijd met het incasso internationaal pakket!

Invorderingsbedrijf voor uw debiteurenbeheer

Financiële risico’s wil iedereen graag zoveel mogelijk beperken. Zeker als u met uw export de grens over moet. Incasso in Duitsland kan veel geregel zijn, wat u natuurlijk veel liever voorkomt. Daarom bieden wij een ijzersterk risicomanagement aan; met een internationale incasso service, maar ook een totaaloplossing voor uw zorgen.

Met onze totaaloplossing Debtorcare houdt u het debiteurenbeheer volledig in de hand, maar bent u er minder tijd aan kwijt. Daarbij beperken we graag uw risico. De Debtorcare Riskwizard is een vorm van artificiële intelligentie. Zo voorspelt hij ook potentiële risico’s die daardoor sneller onder uw aandacht worden gebracht.

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt dan kunt u vrijblijvend contact opnemen via telefoonnummer 070 – 7620330 of e-mail naar sales@invorderingsbedrijf.nl o.v.v. incasso Duitsland of Debtorcare. Onze incasso Duitsland juristen helpen u direct verder met uw buitenlandse vordering of uw debiteurenbeheer.

Meer weten over debiteurenbeheer?

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen
  No Cure No Pay Incasso

  Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

  • Géén succes = géén kosten
  • 100% uitkering van de hoofdsom
  • 95% slagingspercentage

  Alstublieft,

  Uw download

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

  Download direct

   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Neem telefonisch of per mail contact op