Zoals u weet is de de arbeidsmarkt sterk aan het groeien. De omzet van de uitzendbranche is afhankelijk van het aantal uitzenduren. Het totale aantal uitzenduren is momenteel erg aan het stijgen. Het CBS geeft zelfs aan dat er sprake is van de grootste stijging uitzenduren in ruim 10 jaar. Voor ons is het duidelijk, flexwerk is de toekomst!
Bedrijven willen werknemers liever niet in vaste dienst nemen zoals voorheen gebruikelijk was. Bij een vaste aanstelling komen namelijk verschillende verantwoordelijkheden kijken voor de inlener. Denk hierbij aan: ziekte, uitval, zwangerschapsverlof, etc. Daarom werken bedrijven liever met een flexibele schil van personeel.
Het uitzendbureau neemt draagt vervolgens de risico’s die hieraan verbonden zijn. Wij zullen de belangrijkste bespreken.
Het is dus zaak snel te factureren en te zorgen dat je onbetaalde facturen snel worden voldaan. Doet u dit niet dan kan dit kan zorgen voor betalingsachterstanden en soms zelfs faillissementen. van een uitzendbureau. Invorderingsbedrijf is gespecialiseerd in het managen van deze financiële risico’s. Wij kunnen ervoor zorgen dat de facturen volgens de deadlines zullen worden betaald door klanten, waardoor achterstanden niet kan oplopen.
Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!
Grofweg ziet een procedure faillissement aanvragen er als volgt uit.
Het resultaat: snelle betaling van uw vordering. Hiermee bent u een deurwaarder die beslag legt veel slimmer af. Plan nu een gratis consult met een van onze juristen om uw case te bespreken.
Vooropgesteld: u – als schuldeiser – beslist of uw debiteur echt failliet gaat. U beslist namelijk of u – als uw debiteur na het indienen alsnog niet betaalt – ter zitting wilt “persisteren“. Dit houdt in dat u de rechter laat weten of u uw verzoek tot faillietverklaring handhaaft. Daarbij hoeft u uiteraard niet zelf aanwezig te zijn, onze incasso advocaat doet dat voor u. Is er nog een andere (al dan niet opeisbare schuld) dan verklaart de rechter uw debiteur failliet. Een debiteur wil niet failliet, want….
De curator doet standaard onderzoek naar onbehoorlijk bestuur. Debiteuren willen dat niet. Het niet deponeren van jaarstukken, verplichtingen niet nakomen en het ontbreken van de boekhouding zijn voorbeelden van onbehoorlijk bestuur. In de wet wordt schending van de boekhoudplicht aangemerkt als onbehoorlijk bestuur. Als de curator aantoont dat de oorzaak van het faillissement voortkomt uit onbehoorlijk bestuur, dan worden bestuursleden privé aansprakelijk gehouden. Uw debiteur voelt de bui al hangen. Hij betaalt dus liever uw vordering.
Het is onrechtvaardig dat u kosten moet betalen voor een gerechtelijke procedure. Dat vinden wij ook. Bij het faillissement aanvragen worden de kosten voor de aanvraag in het verzoekschrift tot faillietverklaring opgenomen en bij de vordering opgeteld. Wil een debiteur een faillietverklaring voorkomen – en dat wil eigenlijk iedereen – dan moeten ook uw aanvraagkosten betaald worden.
U wilt uiteraard ook op de hoogte zijn van de kosten die bij een faillissementsaanvraag komen kijken. Bij een faillissementsaanvraag moet u rekening houden met vier soorten kosten.
De kosten voor het faillissement aanvragen zijn hoog preferent. Dat houdt in dat deze kosten door een curator met voorrang uit de boedel aan u terugbetaald worden als de boedel toereikend is. Een zeer prettige bijkomstigheid bij ’s werelds meest effectieve incassomiddel.
Nee, dat hoeft niet. Faillissement aanvragen kan zonder een tweede schuldeiser. Pas als u echt gaat persisteren – u wilt dat uw debiteur failliet gaat – dan bekijkt de rechter of er ook een andere schuld is. Die hoeft niet eens opeisbaar te zijn. Wij zoeken op de achtergrond naar steunvorderingen voor u, voor het geval dat u wilt persisteren.
Helaas komt het in de praktijk regelmatig voor dat u een vonnis heeft gehaald en dat uw debiteur nog steeds niet betaalt. Soms zijn er meerdere schuldeisers en dus ook meerdere deurwaarders die daarvoor beslag leggen bij uw debiteur. Een slimme zet is dan het faillissement aanvragen van uw debiteur. Plan een gratis consult met een van onze juristen om uw case te bespreken.
De procedure voor een faillissementsaanvraag is kort met een doorlooptijd van maximaal 8 weken. De druk wordt dus erg snel opgevoerd bij uw debiteur en u krijgt sneller duidelijkheid over de situatie van uw vordering. In vergelijking met een dagvaardingsprocedure, die soms maanden of jaren kan duren, is een faillissementsaanvraag in bepaalde gevallen een veel snellere oplossing.
Direct faillissement aanvragen van uw debiteur of heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via 070-2074272 of stuur ons een e-mail info@invorderingsbedrijf.nl. Onze bedrijfsjuristen zijn u graag van dienst!
Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!
Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!
Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.
Download direct