Home PageFlexwerk is de toekomst! Maar welke risico’s zitten eraan verbonden?

Flexwerk is de toekomst! Maar welke risico's zitten eraan verbonden?

Zoals u weet is de de arbeidsmarkt sterk aan het groeien. De omzet van de uitzendbranche is afhankelijk van het aantal uitzenduren. Het totale aantal uitzenduren is momenteel erg aan het stijgen. Het CBS geeft zelfs aan dat er sprake is van de grootste stijging uitzenduren in ruim 10 jaar. Voor ons is het duidelijk, flexwerk is de toekomst!

Bedrijven willen werknemers liever niet in vaste dienst nemen zoals voorheen gebruikelijk was. Bij een vaste aanstelling komen namelijk verschillende verantwoordelijkheden kijken voor de inlener. Denk hierbij aan: ziekte, uitval, zwangerschapsverlof, etc. Daarom werken bedrijven liever met een flexibele schil van personeel.

Het uitzendbureau neemt draagt vervolgens de risico’s die hieraan verbonden zijn. Wij zullen de belangrijkste bespreken.

Risicomanagement van groot belang

Het is dus zaak snel te factureren en te zorgen dat je onbetaalde facturen snel worden voldaan. Doet u dit niet dan kan dit kan zorgen voor betalingsachterstanden en soms zelfs faillissementen. van een uitzendbureau. Invorderingsbedrijf is gespecialiseerd in het managen van deze financiële risico’s. Wij kunnen ervoor zorgen dat de facturen volgens de deadlines zullen worden betaald door klanten, waardoor achterstanden niet kan oplopen.

Wilt u meer informatie? Onze specialisten staan u graag te woord!

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Hoe gaat het faillissement aanvragen dan?

  Grofweg ziet een procedure faillissement aanvragen er als volgt uit.

  1. Doornemen dossier en inventarisatie van uw vordering door ons
  2. Overleg met u over faillissement aanvragen
  3. Verzoekschrift tot faillietverklaring (faillissementsrekest) wordt opgesteld en (in viervoud) ingediend bij de rechtbank
  4. Rechtbank bepaalt een zitting voor de mondelinge behandeling
  5. Rechtbank stuurt debiteur (aangetekend) een kopie van het volledige verzoekschrift
  6. Debiteur neemt contact met ons op en betaalt de gehele vordering dan wel treft een betalingsregeling
  7. Wij houden ondertussen de datum voor de behandeling aan (uitstel), zodat debiteur de gehele vordering betaalt
  8. Na volledige betaling trekken we het verzoekschrift in

  Het resultaat: snelle betaling van uw vordering. Hiermee bent u een deurwaarder die beslag legt veel slimmer af. Plan nu een gratis consult met een van onze juristen om uw case te bespreken.

  Uw debiteur wil echt niet failliet. Weet u waarom niet?

  Vooropgesteld: u – als schuldeiser – beslist of uw debiteur echt failliet gaat. U beslist namelijk of u – als uw debiteur na het indienen alsnog niet betaalt – ter zitting wilt “persisteren“. Dit houdt in dat u de rechter laat weten of u uw verzoek tot faillietverklaring handhaaft. Daarbij hoeft u uiteraard niet zelf aanwezig te zijn, onze incasso advocaat doet dat voor u. Is er nog een andere (al dan niet opeisbare schuld) dan verklaart de rechter uw debiteur failliet. Een debiteur wil niet failliet, want….

  • Faillissement zal ervoor zorgen dat er een einde wordt gemaakt aan het bedrijf van uw debiteur
  • Leningen, bijvoorbeeld van een bank, worden direct opeisbaar (vaak heeft een bestuurder privé meegetekend)
  • Er zal worden overgegaan tot uitwinning van zekerheden en borgstellingen door schuldeisers
  • De curator doet onderzoek naar de boekhouding en het tijdig deponeren van jaarcijfers (grote kans op bestuurdersaansprakelijkheid)
  • De reputatie van uw debiteur wordt aangetast, uw debiteur verliest zijn gezicht

  Uw debiteur wil persoonlijke aansprakelijkheid voorkomen

  De curator doet standaard onderzoek naar onbehoorlijk bestuur. Debiteuren willen dat niet. Het niet deponeren van jaarstukken, verplichtingen niet nakomen en het ontbreken van de boekhouding zijn voorbeelden van onbehoorlijk bestuur. In de wet wordt schending van de boekhoudplicht aangemerkt als onbehoorlijk bestuur. Als de curator aantoont dat de oorzaak van het faillissement voortkomt uit onbehoorlijk bestuur, dan worden bestuursleden privé aansprakelijk gehouden. Uw debiteur voelt de bui al hangen. Hij betaalt dus liever uw vordering.

  Uw debiteur moet ook de kosten voor het aanvragen van het faillissement betalen

  Het is onrechtvaardig dat u kosten moet betalen voor een gerechtelijke procedure. Dat vinden wij ook. Bij het faillissement aanvragen worden de kosten voor de aanvraag in het verzoekschrift tot faillietverklaring opgenomen en bij de vordering opgeteld. Wil een debiteur een faillietverklaring voorkomen – en dat wil eigenlijk iedereen – dan moeten ook uw aanvraagkosten betaald worden.

  Kosten faillissementsaanvraag

  U wilt uiteraard ook op de hoogte zijn van de kosten die bij een faillissementsaanvraag komen kijken. Bij een faillissementsaanvraag moet u rekening houden met vier soorten kosten.

  1. Advocaat: Bij het aanvragen van het faillissement van een ander bent u verplicht een advocaat in te schakelen. Deze stelt de faillissementsaanvraag op en verricht ook andere werkzaamheden. Hierbij kunt u denken aan de correspondentie met de rechtbank, de deurwaarder en met de debiteur.
  2. Rechtbank: Voor de behandeling van de faillissementsaanvraag rekent de rechtbank griffierechten. Dit zijn de kosten voor de zaakbehandeling door de rechter. De kosten hiervan zijn afhankelijk van uw rechtsvorm.
  3. Informatiekosten: Uittreksels KvK of BRP van uw debiteur brengen ook kosten met zich mee.
  4. Deurwaarder: Voor het oproepingsbericht rekent een deurwaarder explootkosten. Met het oproepingsbericht wordt de debiteur opgeroepen om voor de rechtbank te verschijnen en wordt de faillissementsaanvraag mondeling behandeld.
  5. Steunvorderingsonderzoek: Voor de aanvraag van het faillissement dient gezocht te worden naar steunvorderingen.

  Kosten faillissement aanvragen zijn hoog preferent

  De kosten voor het faillissement aanvragen zijn hoog preferent. Dat houdt in dat deze kosten door een curator met voorrang uit de boedel aan u terugbetaald worden als de boedel toereikend is. Een zeer prettige bijkomstigheid bij ’s werelds meest effectieve incassomiddel.

  Maar ik moet toch altijd met twee zijn bij faillissement aanvragen?

  Nee, dat hoeft niet. Faillissement aanvragen kan zonder een tweede schuldeiser. Pas als u echt gaat persisteren – u wilt dat uw debiteur failliet gaat – dan bekijkt de rechter of er ook een andere schuld is. Die hoeft niet eens opeisbaar te zijn. Wij zoeken op de achtergrond naar steunvorderingen voor u, voor het geval dat u wilt persisteren.

  Vonnis gehaald en ondanks beslag geen betaling?

  Helaas komt het in de praktijk regelmatig voor dat u een vonnis heeft gehaald en dat uw debiteur nog steeds niet betaalt. Soms zijn er meerdere schuldeisers en dus ook meerdere deurwaarders die daarvoor beslag leggen bij uw debiteur. Een slimme zet is dan het faillissement aanvragen van uw debiteur. Plan een gratis consult met een van onze juristen om uw case te bespreken.

  Korte doorlooptijd procedure faillissement aanvragen

  De procedure voor een faillissementsaanvraag is kort met een doorlooptijd van maximaal 8 weken. De druk wordt dus erg snel opgevoerd bij uw debiteur en u krijgt sneller duidelijkheid over de situatie van uw vordering. In vergelijking met een dagvaardingsprocedure, die soms maanden of jaren kan duren, is een faillissementsaanvraag in bepaalde gevallen een veel snellere oplossing.

  Direct faillissement aanvragen van uw debiteur

  Direct faillissement aanvragen van uw debiteur of heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via 070-2074272 of stuur ons een e-mail info@invorderingsbedrijf.nl. Onze bedrijfsjuristen zijn u graag van dienst!

  Wilt u meer informatie? Onze specialisten staan u graag te woord!

  Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

   Bent u een particulier of een onderneming?

   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen
   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage

   Alstublieft,

   Uw download

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Voorbeeld ingebrekestelling

   Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

   Download direct

    Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Neem telefonisch of per mail contact op