Home PageFaillissement tegengaan? Voorkom wanbetalers in de transport!

Faillissement tegengaan? Voorkom wanbetalers in de transport!

Wanbetalingen, ze komen overal voor en hebben ook altijd een reden waarom ze zich voordoen. Toch moet jij als ondernemer hier maling aan hebben en dit zoveel mogelijk tegen gaan. Jij en je organisatie moeten niet de dupe worden van de niet betalende afnemers. Maar wanneer en waarom zijn er zoveel wanbetalingen binnen de transportsector? We beginnen met de allerbelangrijkste van de 5…

5 redenen wanbetaling transport

 1. Veel organisaties zijn financieel instabiel en zitten dicht tegen een faillissement aan. Redenen hiervoor zijn dat debiteuren eigenlijk te weinig financiële middelen hebben om hun handel voort te zetten. Maar omdat ze zich niet willen laten kennen, gaan ze gewoon door met ondernemen binnen de transport.
 2. Vaak zijn debiteuren erg argwanend over de geleverde diensten, ze vinden dat dit niet helemaal goed is verlopen en willen daardoor niet of veel minder betalen. Ze weigeren dus uit principes de betaling.
 3. Het is sinds 2015 ook een trend om als debiteur niet te willen betalen voor de geleverde diensten. Veelal hebben debiteuren dan een kwade bedoeling met het gebruiken van uw diensten. Ze willen misbruik maken van de verleende diensten, door er wel gebruik van te maken, maar het niet te betalen.
 4. Helaas proberen debiteuren ook vaak dingen uit op financieel gebied, om zo de leverancier uit te proberen. Ze proberen betalingen uit te stellen om zo lang mogelijk de tijd te krijgen. Soms komt het nog wel eens voor dat ze zichzelf op de achtergrond houden in de hoop dat je de betaling zal vergeten.

And last but not least…

 1. Er doen zich schades voor tijdens het verlenen van de dienst en de debiteur geeft te kennen dat hij niet het volledige bedrag wil betalen. Ze zijn dan standvastig en er blijft een bedrag open staan, die u niet zal ontvangen. Dit is voor u een zeer kwalijke zaak en dit openstaande bedrag wilt u alsnog krijgen.

Het is daarom belangrijk dat je op de hoogte bent van de redenen van wanbetalingen zodat je hier op kan inspelen.

Wil je meer advies of wil je meteen de hulp inschakelen van echte professionals op het gebied van de transport?

De juristen en incassospecialisten van het Invorderingsbedrijf hebben een schat aan ervaring en kennis over de transportsector. Samen kijken hoe we u in de goede richting kunnen sturen? Vul onderstaand formulier in of bel nu naar ons hoofdkantoor op het volgende nummer:  070 762 0330.

Direct incasso transport starten?

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op!

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen
  No Cure No Pay Incasso

  Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

  • Géén succes = géén kosten
  • 100% uitkering van de hoofdsom
  • 95% slagingspercentage

  Alstublieft,

  Uw download

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

  Download direct

   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Neem telefonisch of per mail contact op