Home PageEen dagvaarding ontvangen. Wat nu?

Een dagvaarding ontvangen. Wat nu?

Als u een dagvaarding ontvangen heeft, is de ontvangen dagvaarding het officiële document waarmee een eisende partij een gedaagde partij – bijvoorbeeld u – oproept om voor het gerecht te verschijnen. De eisende partij schakelt een gerechtsdeurwaarder in die de door u ontvangen dagvaarding bij u achterlaat. In de ontvangen dagvaarding valt te lezen wat iemand eist, op welke gronden en welke bewijzen er zijn. Als u een dagvaarding heeft ontvangen, is de gerechtelijke procedure definitief begonnen.

De ontvangen dagvaarding bestaat uit meerdere pagina’s en is te herkennen aan het woord ‘GEDAGVAARD’ op de voorzijde. U kunt bijvoorbeeld een dagvaarding ontvangen, omdat u een bepaalde opeisbare schuld onbetaald laat. U kunt een dagvaarding ontvangen Invorderingsbedrijf, of van een andere juridische dienstverlener.

Wat moet ik doen als ik een dagvaarding heb ontvangen?

ls u een dagvaarding ontvangen heeft, is het noodzakelijk om zo snel mogelijk juridisch advies in te winnen bij een specialist zoals het Invorderingsbedrijf. U kunt ons vrijblijvend bellen op 070-7620330. Doet u namelijk niets, dan veroordeelt de rechter u ‘bij verstek‘. Dit betekent dat de rechter de eisende partij gelijk zal geven, nadat u de dagvaarding ontvangen heeft. Eenmaal veroordeeld zal de gerechtsdeurwaarder ‘in naam der Koningin’ starten met de tenuitvoerlegging van het vonnis met vaak beslaglegging tot gevolg. Dus, wat nu, nu u een dagvaarding ontvangen heeft?

Heeft u een dagvaarding ontvangen en wordt u veroordeeld, dan zal er beslag worden gelegd op salaris, bankrekening, onroerende zaken, roerende zaken en eventuele voor beslag vatbare rechten. Handel dus direct wanneer u een dagvaarding ontvangen heeft.

Neem contact met ons op.

Laat uw dagvaarding vrijblijvend aan ons lezen!

Een dagvaarding ontvangen is nooit prettig. Wij bieden u de mogelijkheid de door u ontvangen dagvaarding vrijblijvend aan ons voor te leggen. Een van onze juristen bestudeert direct de zaak en geeft u ook meteen een duidelijk advies. Als u dat wilt stellen we ons in de procedure en nemen we een (juridisch) standpunt in. We zullen namens u naar de rechter reageren, door het insturen van een zogenaamde Conclusie van Antwoord. Ons doel is om te voorkomen dat de eis van de tegenpartij wordt toegewezen, op grond van de door u ontvangen dagvaarding. Sterker nog, in overleg met u stellen we zelfs een tegeneis in!

De voordelen van het Invorderingsbedrijf als u een dagvaarding ontvangen heeft

1. Vrijblijvend en direct een eerste inschatting van de dagvaarding
2. Weten waar u aan toe bent
3. Verspeel niet onnodig uw rechten

Kosten van de ontvangen dagvaarding

Uitgangspunt binnen het Nederlands recht is dat de verliezende partij in de incassokosten wordt veroordeeld. De kosten voor dagvaarding kunnen snel oplopen. Niet reageren op een dagvaarding kan daarom onverwachte en hoge incassokosten met zich meebrengen. Reageer daarom direct als u een dagvaarding heeft ontvangen.

Dagvaarding ontvangen?

Vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen
  No Cure No Pay Incasso

  Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

  • Géén succes = géén kosten
  • 100% uitkering van de hoofdsom
  • 95% slagingspercentage

  Alstublieft,

  Uw download

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

  Download direct

   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Neem telefonisch of per mail contact op