Home PageDeurwaarder No Cure, No Pay

Een deurwaarder no cure, no pay? Hoe zit dat?

Heeft u te maken met een klant, zakelijk of particulier, die een rekening niet betaalt? Helaas zit er soms niets anders op dan een deurwaarder in te schakelen

Deurwaarders hebben ruime bevoegdheden om openstaande vorderingen te incasseren. Zo zijn zij als enige bevoegd om beslag te leggen bij uw wanbetaler. Invorderingsbedrijf beschikt als no cure, no pay incassobureau over ervaren en hoogopgeleide gerechtsdeurwaarders. 

Samen met onze incassospecialisten, juridisch medewerkers en advocaten zorgen zij ervoor dat uw factuur betaald wordt. 

Blijf daarom niet eindeloos achter uw geld aanzitten. Vul onderstaand contactformulier in en we nemen binnen één dag contact met u op. Onze incassospecialisten staan klaar om achter uw geld aan te gaan.

Direct een deurwaarder inschakelen?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen één dag contact met u op.  Bent u een particulier of een onderneming?  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen

  Ervaringen van onze klanten

  We weten 95% van de aan ons overgedragen vorderingen te innen. Niet voor niets zijn onze klanten zeer tevreden. Zij beoordelen ons gemiddeld met 4,7 sterren.

  Wat is een deurwaarder?

  Een deurwaarder is een door de kroon benoemd openbaar ambtenaar. In deze hoedanigheid heeft hij uitgebreide bevoegdheden om openstaande vorderingen te incasseren. 

  Een deurwaarder kan onder andere:

  • Personen dagvaarden (oproepen voor de rechter te verschijnen)
  • Vonnissen en andere ambtelijke stukken betekenen (overhandigen)
  • Beslag leggen op bezittingen
  • In beslag genomen goederen openbaar verkopen
  • Woningen en panden ontruimen

  Deze werkzaamheden noemt men ook wel ambtshandelingen. Voor iedere ambtshandeling gelden vaste wettelijke tarieven. Een deurwaarder verricht deze ambtshandelingen dus NIET op basis van no cure, no pay. De term deurwaarder no cure no pay, bestaat dus niet.

  De deurwaarder berekent de vaste wettelijke prijzen in principe wel door aan uw wanbetaler. De debiteur betaalt dus bijna altijd voor de deurwaarderskosten. Alleen als de rechter uw vordering afwijst, komen de kosten voor uw rekening. Hetzelfde geldt in enkele uitzonderlijke gevallen, zoals overlijden van uw debiteur.

  Wat is no cure, no pay incasso?

  Wat in Nederland wel bestaat is no cure, no pay incasso. Hierbij gaat het om de minnelijke fase van het incassotraject. 

  Minnelijke of buitengerechtelijke incasso is doorgaans de eerste stap in het incassotraject. Hierbij herinneren we uw debiteur aan de factuur. We sturen herinneringen en aanmaningen, nemen telefonisch contact op en sturen e-mails of sms-berichten. Zodoende voeren we de druk geleidelijk aan op. 

  Bij Invorderingsbedrijf verloopt het buitengerechtelijke incassotraject op basis van no cure, no pay. Lukt het ons niet om de vordering betaald te krijgen, dan kost het u niets. Incasseren wij wel, dan betaalt uw debiteur de in rekening gebrachte kosten.

  Een gerechtelijke procedure aanspannen

  Heeft een buitengerechtelijk traject niet het gewenste effect? Dan raden we u in veel gevallen aan een gerechtelijke procedure te beginnen. U heeft immers recht op uw geld. 

  Om uw wanbetaler voor de rechter te slepen, hebben we een gerechtsdeurwaarder nodig. Een dagvaarding (oproep voor de rechter te verschijnen) moet namelijk door een deurwaarder aan de gedaagde overhandigd worden. 

  Om onder de rechtszaak uit te komen, betalen de meeste wanbetalers het verschuldigde bedrag vervolgens alsnog. 

  Laat uw wanbetaler het wel op een rechtszaak aankomen? Dan zetten wij ons team van juridisch experts en advocaten in. Zij bepleiten uw zaak voor de rechter, die vervolgens uitspraak zal doen.

  Beslag leggen om uw factuur betaald te krijgen

  Wijst de rechter uw vordering toe? Met het vonnis (uitspraak) van de rechter op zak, kan onze deurwaarder beslag leggen bij uw wanbetaler. De gerechtsdeurwaarder kan onder andere beslag leggen op bankrekeningen en inkomen van uw schuldenaar. Als dat niet mogelijk is, kan hij ook beslag leggen op goederen van uw wanbetaler.

  De in beslag genomen goederen kunnen we vervolgens openbaar verkopen. Uit de opbrengst hiervan wordt u uitbetaald.

  Infographic | snelste manier om uw geld te innen! Deurwaarder inschakelen | gerechtsdeurwaarder inschakelen

  Werkt een deurwaarder op no cure, no pay basis?

  Voor de ambtelijke werkzaamheden die een deurwaarder verricht, bestaan vaste wettelijke tarieven. Deze worden automatisch doorberekend aan uw debiteur. Deze werkzaamheden verricht een deurwaarder zoals gezegd dus niet op basis van no cure, no pay.

  Wel mogen deurwaarders (net als een incassobureau) ook andere incassowerkzaamheden verrichten. Hierbij kunt u denken aan het versturen van herinneringen en sommaties. Dit kan een deurwaarder wel op basis van no cure, no pay doen. 

  Invorderingsbedrijf beschikt over zowel incassospecialisten en juridisch experts als incasso advocaten en deurwaarders. Zodoende verzorgen wij zowel no cure, no pay incasso als gerechtelijke incasso.

  Wanneer kunt u een deurwaarder inschakelen?

  De deurwaarder komt doorgaans in beeld als een minnelijke incasso geen effect heeft. Wanneer u een deurwaarder in kunt schakelen hangt af van uw debiteur: is dit een particulier of een zakelijke klant?

  Bij zakelijke klanten mogen de incasso- en deurwaarderskosten direct na het verstrijken van de betalingstermijn worden doorberekend. 

  Een particuliere klant moet u nog 14 dagen de kans geven om te betalen. Dit doet u door middel van een WIK-brief. Hierin moet staan dat de klant binnen 14 dagen moet betalen. Ook moet u hierin vermelden hoe hoog de incassokosten zijn, als dit niet gebeurt.

  Direct uw vordering overdragen

  Heeft u een openstaande factuur en is de betalingstermijn verstreken? Blijf niet wachten op uw geld maar onderneem actie. Onze advocaten, incassospecialisten en deurwaarders weten precies hoe zij uw vordering op een snelle en efficiënte manier betaald kunnen krijgen. U kunt uw zaak op de voet volgen in ons online portaal. 

  Vul onderstaand contactformulier in en een van onze incassospecialisten neemt contact met u op.

  Heeft u een factuur die maar niet betaald wordt?

  Wacht niet langer op uw geld en schakel een deurwaarder in. Vul uw gegevens in wij nemen direct contact met u op!   Bent u een particulier of een onderneming?   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Incassobureau inschakelen

   FAQ: veelgestelde vragen over no cure, no pay deurwaarder

   De kosten die een deurwaarder voor iedere ambtshandeling in rekening mag brengen, zijn wettelijk bepaald. Deze zijn vastgelegd in het Besluit Tarieven Ambtshandelingen Gerechtsdeurwaarders. De prijzen worden ieder jaar aangepast. 

   Naast de deurwaarderskosten mogen er ook wettelijke incassokosten in rekening worden gebracht. Er geldt een maximumtarief voor de incassokosten. Dit is een percentage van het totaalbedrag van de vordering.

   De deurwaarderskosten komen in principe voor rekening van uw debiteur. De deurwaarder berekent de kosten die hij in rekening brengt automatisch door aan uw wanbetaler. Als de rechter uw wanbetaler in het gelijk stelt, kan het wel zo zijn dat de deurwaarderskosten aan u worden toegewezen. 

   Ook de wettelijke incassokosten zijn voor rekening van uw debiteur (mits de vordering gegrond is).

   Een deurwaarder is een door de koning benoemd openbaar ambtenaar. Door deze wettelijke status heeft een gerechtsdeurwaarder uitgebreide bevoegdheden om openstaande rekeningen te innen. Zo mag een deurwaarder iemand dagvaarden, vonnissen betekenen en beslag leggen. Ook zijn deurwaarders belast met het ontruimen van woningen en panden. 

   Incassobureaus hebben deze bevoegdheden niet. Hierdoor kan een incassobureau zonder deurwaarders niet veel meer doen dan aanmaningen versturen en telefoontjes plegen.

   Invorderingsbedrijf is een full-service incassobureau. Dat houdt in dat wij incassodiensten verzorgen, maar daarbij de beschikking hebben over advocaten en gerechtsdeurwaarders. 

   Dit stelt ons in staat om de druk op uw wanbetaler geleidelijk aan op te voeren. We beginnen met een minnelijke incasso, maar kunnen uw wanbetaler voor de rechter slepen als dat nodig is. Onze deurwaarders kunnen vervolgens beslag leggen om uw openstaande rekening te incasseren.

   Een advocaat is verplicht tijdens een gerechtelijke procedure met een vordering boven de 25.000 euro. 

   In landen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werken veel advocaten op basis van no cure, no pay. In Nederland is dit niet toegestaan. Dit omdat anders het risico zou bestaan dat advocaten alleen maar zaken in behandeling nemen die een grote kans van slagen hebben. 

   Een incassobureau als Invorderingsbedrijf is daarom een uitkomst. Wij bieden juristen, advocaten en deurwaarders onder één dak. De zaak wordt in eerste instantie op basis van no cure, no pay behandeld door onze juristen en incassospecialisten. In de meeste gevallen weten wij uw vordering in dit buitengerechtelijke traject te incasseren.

   Is uw debiteur een hardnekkige wanbetaler en wilt u een juridische procedure beginnen? Dan kunnen wij nog dezelfde dag onze advocaten inschakelen. De debiteur betaalt de juridische-, incasso- en deurwaarderskosten als de rechter uw vordering toewijst.

    

   Een gerechtsdeurwaarder is een deurwaarder die voornamelijk schulden int die niet afkomstig zijn van overheidsinstanties. Gerechtsdeurwaarders innen echter ook verkeersboetes en studieschulden. 

   Behalve gerechtsdeurwaarders zijn er ook nog belastingdeurwaarders en gemeentedeurwaarders. 

   Een deurwaarder wordt altijd door de rechtbank beëdigd en door de koning benoemd. Zolang dit niet is gebeurd mag degene zich geen deurwaarder noemen. Dit geldt voor zowel gerechtsdeurwaarders als gemeentedeurwaarders en belastingdeurwaarders.

   Ook als particulier kunt u een deurwaarder inschakelen. Voor particulieren gelden in principe dezelfde voorwaarden als voor ondernemers. U kunt bijvoorbeeld een deurwaarder nodig hebben als u geld terug dient te krijgen van een winkel of webshop

   Als u als particulier een deurwaarder inschakelt, is het wel belangrijk dat u bewijsstukken heeft. Mondelinge afspraken zijn doorgaans niet voldoende.

    

   Veel ondernemers en zzp’ers zijn in eerste instantie wat terughoudend met het inschakelen van een incassobureau of een deurwaarder. Ze zijn bang de klant kwijt te raken en willen het klantcontact daarom zo lang mogelijk goed houden. 

   Bij Invorderingsbedrijf beginnen we daarom het liefst met een minnelijke incasso. We herinneren uw debiteur op een vriendelijke manier aan de factuur. Vervolgens voeren we de druk geleidelijk aan op. We sturen herinneringen en aanmaningen, maar bellen de debiteur ook op en sturen sms-berichten.

   Is er een deurwaarder nodig is om de vordering te innen? Dan kunt u ervan uitgaan dat u te maken heeft met iemand die willens en wetens de rekening niet betaalt. Toch zullen onze deurwaarders uw debiteur altijd op een professionele wijze benaderen. 

   Gedurende het gehele incassoproces voeren we de correspondentie uit onze naam.

    

   Laat uw debiteur niets meer van zich horen? Is hij is in geen velden of wegen te bekennen? Dan kunnen wij hem voor u opsporen, ook in het buitenland! 

   Onze specialisten onderzoeken voor u waar uw wanbetaler zich schuilhoudt. Ook kunnen we de financiële positie van uw debiteur voor u onderzoeken, door middel van een verhaalsrapport.

   Heeft u een buitenlandse klant die niet betaalt? Invorderingsbedrijf is onder andere gespecialiseerd in internationale incasso. We beschikken over de hele wereld over incassospecialisten die alles weten van de lokale regelgeving. We kunnen ook beslag leggen in het buitenland. 

   Ook als uw debiteur de benen neemt en naar het buitenland vlucht, kunnen we de vordering dus voor u incasseren.

    

   No Cure No Pay Incasso

   Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

   • Géén succes = géén kosten
   • 100% uitkering van de hoofdsom
   • 95% slagingspercentage
   Vrijblijvend advies

   Invorderingsbedrijf beschikt over jarenlange ervaring met het innen van openstaande rekeningen. Wilt u overleggen over uw invorderingszaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 070 – 762 0330 of via de onderstaande button!

    

   Koninginnegracht 14 C
   2514 AA Den Haag
   070 – 762 0330

   Fax: +3170 – 762 0335