Inloggen op de klantenomgeving

De Online Cockpit is exclusief voor opdrachtgevers. Indien u nog geen eigen account heeft, klik dan hier om uw vordering direct over te dragen of neem contact met ons op via telefoon +31(0)70-7620330.

Wachtwoord vergeten Inloggen
Door:
in Verbintenissenrecht
op 15 juni 2018
Claudia de Bruin
Een toezegging via WhatsApp; rechtsgeldige overeenkomst of niet?

Let op: Wist u al waarom een Whatsapp bericht geen rechtsgeldige overeenkomst is , na het lezen van deze blog weet u wat u wel kunt aantonen als bewijsmateriaal! (meer…)

Lees Verder
Door:
in Incasso, Verbintenissenrecht
op 26 maart 2018
ir. Laurens Lemmens
Energiemaatschappij eist € 3.546 aan opzegvergoedingen – Mag dat?
contract

 “Overstappen van energiemaatschappij zonder opzegvergoeding”

(meer…)

Lees Verder
Door:
in Verbintenissenrecht
op 7 september 2015
mr. drs. Joost Konings
Redelijke termijn ingebrekestelling
IMG_6627-min

 

Waar moet een ingebrekestelling aan voldoen?

In dit artikel leest u wat een ingebrekestelling is, waaraan deze moet voldoen en waarom u een ingebrekestelling moet versturen. Ook leest u hoe iemand in verzuim raakt. Wij lichten toe wat een redelijke termijn is voor de ingebrekestelling.

(meer…)

Lees Verder
Door:
in Verbintenissenrecht
op 19 augustus 2015
mr. drs. Joost Konings
Contante betaling weigeren

Contante betaling weigeren. Mag dat?

Stel, u verkoopt voor € 25.000,- goederen. U wilt dat uw afnemer alleen per bank betaalt en niet contant. Uw afnemer weigert per bank te betalen. Kunt u betaling per bank eisen?

Wat hebt u afgesproken?

Een overeenkomst komt tot stand door aanbod en aanvaarding. Bijvoorbeeld de koop- / verkoopovereenkomst: u kunt deze partij gereedschap kopen tegen betaling van € 25.000,-.  In aanvulling op het aanbod en/of de aanvaarding kunnen nadere afspraken gemaakt worden. Afspraken over bijvoorbeeld de levering, de garantie maar ook de betaling.

(meer…)

Lees Verder
Door:
in Incasso, Verbintenissenrecht
op 19 augustus 2015
mr. drs. Joost Konings
Bemiddelingskosten terugvorderen

“Bemiddelingskosten gemakkelijk weer te incasseren”

Bemiddelingskosten zijn vaak onterecht door de huurder betaald. Een makelaar moet deze terugbetalen. Wat nu als een makelaar weigert de door u betaalde (hoge) bemiddelingskosten terug te betalen?
(meer…)

Lees Verder
Door:
in Verbintenissenrecht
op 8 januari 2015
mr. drs. Joost Konings
Geld naar verkeerde rekening overgemaakt
foto-1-1024x768

“Voorkom dat u uw geld voorgoed kwijt bent”

Op 4 januari 2015 kopte NOS ‘Fout Amsterdam: man krijgt 186.000 euro’. De Gemeente Amsterdam heeft per ongeluk geld op een verkeerde rekening gestort. De grootste nachtmerrie is dat het bedrag nooit meer terugkomt. Per jaar raken tienduizenden mensen geld kwijt door een verkeerde overboeking. Wat kunt u zelf doen als u geld verkeerd overgemaakt heeft?
(meer…)

Lees Verder

“Ik hoef niet te betalen want ik ben geestelijk gestoord”

Vreemd? Nee hoor, dit is de nieuwe smoes in incassoland. Uitgangspunt is, bij het tot stand komen van een overeenkomst, dat de wil van iemand en zijn verklaring op elkaar afstemmen. Als iemand iets anders verklaart, dan dat hij wil, gaat het mis.
(meer…)

Lees Verder
Verjaringstermijnen van geldvorderingen. Hoe zit dat?

Elke onderneming of particulier krijgt er wel eens mee te maken: verjaring van een vordering. Dat wil zeggen: het juridisch niet meer af kunnen dwingen van betaling, door het enkele verloop van tijd.

Hoe kunt u verjaring voorkomen en welke verjaringstermijnen bestaan er zoal?
(meer…)

Lees Verder
Zo sluit u een overeenkomst van opdracht

Vraagt u iemand naar een voorbeeld van een overeenkomst, dan hoort u al snel de arbeidsovereenkomst of de koopovereenkomst voorbij komen. In de praktijk echter is de overeenkomst van opdracht één van de meest voorkomende overeenkomsten. In deze bijdrage belichten we de verschillen met de arbeidsovereenkomst en de overeenkomst tot aanneming van werk en gaan we in op de eisen aan een overeenkomst van opdracht.
(meer…)

Lees Verder