Inloggen op de klantenomgeving

De Online Cockpit is exclusief voor opdrachtgevers. Indien u nog geen eigen account heeft, klik dan hier om uw vordering direct over te dragen of neem contact met ons op via telefoon +31(0)70-7620330.

Wachtwoord vergeten Inloggen
Snelle cash of klanttevredenheid voor de bouw?
Door:
in Bouwrecht
op 7 april 2017
ir. Laurens Lemmens

Zoeken naar de juiste balans

Het aantal claims in de bouw is het afgelopen jaar met maar liefst 26 procent afgenomen. De afgelopen acht kwartalen stegen de omzet en toegevoegde waardes in de bouw. Het aantal faillissementen daalde met 33 procent. Na een aantal onzekere jaren in de markt komen er meer berichten over positieve veranderingen in de economie in Nederland. Volgens het CBS is het vertrouwen in de afgelopen 9,5 jaar nog nooit zo hoog geweest als nu. Dit laat zien dat mensen een positief toekomstbeeld voor ogen hebben en men weer geld durft uit te geven.

Stijgende uitgaven zorgen voor positieve vooruitzichten in de bouw. Consumenten durven weer uitgaven te doen en geld op de spaarrekeningen zorgt voor rente. Het is voor bedrijven weer mogelijk om te investeren en starters kunnen starten met het opbouwen van hun dromen. Met al deze positiviteit is het belangrijk dat we de realiteit niet uit het oog verliezen. Er worden veel onderzoeken gedaan naar de redenen waarom de economie na een opleving alsnog uit elkaar viel. Door de crisis zijn de prioriteiten van het beleid binnen bedrijven veranderd. Er moet uitgekeken worden voor een mogelijk na-ijleffect van de crisis, want risico’s blijven bestaan. Ondernemingen in de bouw hebben tijdens de crisis flink gebruik gemaakt van hun reserves, waardoor er weinig ruimte is voor onverwachte gebeurtenissen.

Een oplossing om een onderneming succesvol te door risicovolle periode’s te loodsen is risicomanagement. Door risico’s structureel in kaart te brengen en te beheersen kunnen bedrijfsdoelen gemakkelijker worden bereikt en verliezen tot een minimum worden beperkt. Ook bij positieve vooruitzichten en een stijgende economie moet het actuele beeld van een bedrijf in kaart blijven. De bouwsector blijft namelijk nog steeds één van de branches waar het percentage van wanbetalers het hoogst is.

Actief risicomanagement

De vraag die opkomt is waarom niet meer bedrijven binnen de bouwsector geen gebruik maken van actief risicomanagement. Voornamelijk bij de middelkleine bouwbedrijven is er een tekort aan geoptimaliseerd risico management. Het antwoord is makkelijk, de kosten van de te gecompliceerde software zijn te hoog en remt bedrijven om te investeren in automatisering van risicomanagement. Toch is daar nu een oplossing voor.

De credit management software maakt gebruik van verschillende onderdelen die zorgen dat bedrijven een volledig actueel beeld geschetst krijgen van actuele financiële risico’s binnen hun openstaande posten. Dit kan met het credit management sofware Debtorcare.

Binnen Debtorcare wordt ingespeeld op belangrijke aspecten binnen risicomanagement zoals de gemiddelde betalingstermijnen van de debiteuren en de financiële risico’s. Daarnaast is het mogelijk om met deze software automatisch betalingsherinneringen te sturen, met termijnen die persoonlijk afhankelijk zijn van het risico dat zich vormt bij de desbetreffende debiteur. Op deze manier kan er bijvoorbeeld onderscheid worden gemaakt tussen een vaste en een nieuwe klant, de vaste klant kan in dit geval meer tijd krijgen om te betalen. Per klantcategorie kan een risicoprofiel aangemaakt worden denk bijvoorbeeld aan klanten met hoge kredietwaardigheid, lage kredietwaardigheid, buitenlandse klanten etc.

De voordelen van Debtorcare zijn niet alleen voor het bedrijf wat hier gebruik van maakt, het zorgt ook voor een verhoging van de klanttevredenheid. Door een persoonlijke en pro actieve benadering zullen de debiteuren zich prettig voelen bij het bedrijf en mogelijk eerder voldoen aan betalingen. Kortom het bedrijf maakt een professionele indruk.

Debtorcare maakt het nu mogelijk om dit kosteloos en vrijblijvend uit te proberen doormiddel van een demo. Tijdens deze demo worden stapsgewijs de functionaliteiten en de werking van Debtorcare uitgelegd.

ShareShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0