Inloggen op de klantenomgeving

De Online Cockpit is exclusief voor opdrachtgevers. Indien u nog geen eigen account heeft, klik dan hier om uw vordering direct over te dragen of neem contact met ons op via telefoon +31(0)70-7620330.

Wachtwoord vergeten Inloggen
Door:
in KDV-rechten
op 27 februari 2018
ir. Laurens Lemmens
De 6 meest voorkomende redenen voor wanbetaling KDV
child

Helaas komt het erg vaak voor dat de ouder niet op tijd betaalt aan het KDV.

(meer…)

Lees Verder
Door:
in KDV-rechten
op 27 februari 2018
ir. Laurens Lemmens
Ondanks betalingsregeling met incassobureau, mag ondernemer kinderopvang opzeggen
kinddd

Als incassobureau krijgen wij veel aanvragen voor vorderingen van kinderdagverblijven. In de kinderopvang branche zijn er meerdere scenario’s waardoor er een geschil ontstaat tussen de betaling van ouder en de kinderopvang.

(meer…)

Lees Verder
Door:
in KDV-rechten
op 27 februari 2018
ir. Laurens Lemmens
Kinderopvangtoeslag 2018: Wat verandert er voor u?

Let op: Dit jaar zijn de regels voor de kinderopvang gewijzigd!

Dit jaar verandert er het één en ander in de kinderopvang. De uurprijzen zijn verhoogd, de kinderopvangtoeslag zal ook beschikbaar zijn voor kinderen die naar de peuterspeelzaal gaan en er wordt een personenregister voor kinderopvangwerknemers ingevoerd.

Het Invorderingsbedrijf B.V. zit niet stil en wilt u graag informeren over de meest belangrikinddd
jke zaken in uw branche. Zo ook in de KDV. Belangrijke informatie voor de KDV is dat er een nieuwe wet- en regelgeving recent is ingegaan. De nieuwe wetgeving leidt tot hogere uurprijzen in de kinderdagopvang en de buitenschoolse opvang. Gelukkig is daarbij ook de maximum uurprijs die de overheid vergoedt voor de kinderopvangtoeslag ook omhoog gegaan. Veel ouders betalen alsnog een deel van de extra kinderopvangkosten en moeten daarbij deze kosten dus zelf dragen. Deze nieuwe wet neemt dus een licht negatief effect met zich mee op de bestedingsruimte van de ouders. Hieronder zijn actuele punten voor u uitgeschreven in voor deze branche.

Kinderopvangtoeslag mogelijk voor peuterspeelzaal

Ook heeft de Wet: “harm
onisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang” zijn entree gemaakt. Ouders die gebruikmaken van de peuterspeelzaal kunnen daardoor ook kinderopvangtoeslag ontvangen. Daarnaast wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 het personenregister kinderopvang ingevoerd. Hierin zullen alle werknemers uit de kinderopvang (die een verklaring omtrent het gedrag nodig hebben) geregistreerd worden.

Tot slot komt er een nieuwe financieringswijze in de kinderopvang. Dit beleid – dat via DUO zal verlopen – vervangt de huidige kinderopvangtoeslag.

Het idee is om per 1 januari 2020 de betaling van opvangkosten door ouder en overheid via één landelijke organisatie te laten lopen, de zogenoemde directe financiering. De nieuwe coalitiepartners zien dit als ‘een kansrijke richting om verder uit te werken, die echter wel zorgvuldigheid vereist’. De kinderopvangtoeslag zal dan direct op de rekening van de opvang gestort worden. 

Een belangrijke verandering die voor het KDV erg gunstig zou kunnen zijn, echter heeft de ouder hier wel een nadeel aan. In de tussentijd zien wij namelijk dat de ouders het geld ontvangen van de overheid en niet direct het KDV uitbetalen volgens de  afgesproken betalingstermijn. Invorderingsbedrijf weet precies hoe we deze wanbetalers moeten aanspreken, om zijn/haar vordering na te komen. Meer informatie over uw wanbetaler kunt u bespreken met een van onze gespecialiseerde juristen.

Geen verandering in werkgeversbijdrage kinderopvang

Ook werkgevers dragen bij aan de kinderopvang. Het premiepercentage voor de verplichte werkgeversbijdrage kinderopvang blijft onveranderd, namelijk  0,5%.

Mocht u naar aanleiding van deze blog meer informatie nodig hebben? Wij bij het Invorderingsbedrijf staan je graag te woord. Wij streven naar klantbehoud, maar schromen niet van een harde aanpak! Aan u de keus.

De juristen en incassospecialisten van het Invorderingsbedrijf hebben een schat aan ervarin
g en kennis. 
Bel nu naar ons hoofdkantoor op het volgende nummer:  070 762 0330, dan kunnen we samen kijken hoe we u in de goede richting kunnen sturen.

Lees Verder