Inloggen op de klantenomgeving

De Online Cockpit is exclusief voor opdrachtgevers. Indien u nog geen eigen account heeft, klik dan hier om uw vordering direct over te dragen of neem contact met ons op via telefoon +31(0)70-7620330.

Wachtwoord vergeten Inloggen
Door:
in Incasso wetgeving
op 24 juni 2014
mr. drs. Joost Konings
Hoge Raad: Veertiendagenbrief volstaat voor incassokosten

“Geen nadere incassohandelingen verplicht na verzenden en ontvangst”

Vanaf 1 juli 2012 is met betrekking tot de vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten de wet aangepast. Terwijl de aanpassing in de wet was beoogd om duidelijkheid te scheppen omtrent incassokosten bouwde veel kantonrechters haar eigen feestje. Er was sprake van willekeur. De Hoge Raad heeft zich hierover bij het arrest van 13 juni 2014 eenduidig uitgelaten. Hierdoor is er nu eindelijk duidelijkheid over de verschuldigdheid van buitengerechtelijke incassokosten.
(meer…)

Lees Verder
Nieuwe wet incassokosten schept duidelijkheid

U betaalt een rekening te laat en ontvangt een brief van een incassokantoor. Snel maakt u het originele factuurbedrag over en u hoopt dat daarmee de kous af is. Tot 1 juli van dit jaar was dat in veel gevallen ook zo. Vanaf 1 juli 2012 gaat echter de nieuwe wet incassokosten in. De kans is dan ook groot dat betaling van de niet betaalde incassokosten alsnog via de rechter wordt afgedwongen.
(meer…)

Lees Verder