Help! Uitspraak Huurcommissie en verhuurder betaalt geld niet terug
download
Door:
in Huurrecht, Incasso huur
op 16 augustus 2011
mr. drs. Joost Konings

Help! Uitspraak Huurcommissie en verhuurder betaalt geld niet terug.

Het huren en verhuren van woonruimte is gebonden aan wettelijke regels. Huurder en verhuurder hebben zowel rechten als plichten. Er kan verschil van mening ontstaan tussen huurder en verhuurder over bijvoorbeeld de hoogte van de huurprijs, de redelijkheid van de servicekosten of over het onderhoud van de woonruimte.

De Huurcommissie is een onafhankelijke, onpartijdige commissie en is er voor zowel huurders als verhuurders. Ze informeert, adviseert en doet uitspraak over de huurprijs, het onderhoud en de servicekosten van huurwoningen en kamers. Zo kan men er terecht voor het toetsen van de all-in huurprijs (kale huur en servicekosten), het bepalen van een maximale huurprijs, het beoordelen van aanwezige onderhoudsgebreken en het toetsen van de afrekening servicekosten.

Na een inhoudelijke behandeling door de Huurcommissie volgt er uiteindelijk een uitspraak, welke, mits deze acht weken na de verzenddatum van de uitspraak wordt aangetast door middel van een dagvaardingsprocedure, bindend is geworden.
In de meeste gevallen moet de verhuurder de teveel betaalde huur terugbetalen aan de huurder. Maar wat nu als de verhuurder hieraan niet wil meewerken?

Bent u huurder?
Het Invorderingsbedrijf incasseert vorderingen op verhuurders naar aanleiding van de gedane uitspraak door de Huurcommissie. Meld uw vordering daarom direct aan ter incasso en ontvang direct uw teveel betaalde huur terug.

Bent u verhuurder?
Het Invorderingsbedrijf verzorgt voor u de complete dagvaardingsprocedure, waarbij we de door de Huurcommissie gedane uitspraak inhoudelijk betwisten.

Wilt u meer informatie of uw vordering direct aanmelden? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling – Telefoon 070 – 762 0330 of Email Het Invorderingsbedrijf. U kunt ook onderstaand contactformulier gebruiken.

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+