Inloggen op de klantenomgeving

De Online Cockpit is exclusief voor opdrachtgevers. Indien u nog geen eigen account heeft, klik dan hier om uw vordering direct over te dragen of neem contact met ons op via telefoon +31(0)70-7620330.

Wachtwoord vergeten Inloggen
Door:
in Huurrecht
op 14 november 2017
mr. drs. Joost Konings
Schade door huurder

Huurder laat grote ravage achter, maar het incheck rapport ontbreekt. U blijft met een schade achter. Kunt u die verhalen? En zo ja, hoe? Lees hier hoe wij voor u de schade door huurder verhalen.

De huurder van een woning, winkel of een bedrijfspand moet bij het einde van de huurovereenkomst het gehuurde weer opleveren. Maar wat nu als u een bende aantreft en ook geen incheck rapport hebt gemaakt? Invorderingsbedrijf verhaalt voor u alle schade door huurder veroorzaakt!

(meer…)

Lees Verder
Door:
in Huurrecht
op 1 april 2017
mr. drs. Joost Konings
Ik wil mijn huurder eruit zetten en wat zijn mijn rechten?
AAEAAQAAAAAAAAvxAAAAJDc3YWRhZjAwLTU0NzUtNDc2NS04ZjkyLTlhNDAyYzM0ZTBmOQ

‘Een huurder kan gemakkelijk uit huis gezet worden als de juiste stappen worden gevolgd’

Als uw huurder niet betaalt, is het logisch dat u een einde wilt maken aan de huurovereenkomst. Een huurder eruit zetten betekent dat de huurovereenkomst door de rechter ontbonden moet worden. Dat kunt u helaas niet zelf doen. Een rechter maakt een einde aan de huurovereenkomst als de huurder de huur niet betaalt. Ook als er afspraken uit de huurovereenkomst worden geschonden beëindigt de rechter de huurovereenkomst. (meer…)

Lees Verder

“Kunt u naar uw centen fluiten?”

Als verhuurder bent u afhankelijk van de huur. Een huurder die op tijd betaalt, zorgt voor minder kopzorgen. De huur vormt het inkomen dat minus de kosten het rendement bepaalt. Maar wat nu als van de een op andere dag de huurder dood is? Eindigt dan de huurovereenkomst? En wie draait op voor de huurbetalingen?
(meer…)

Lees Verder
Door:
in Huurrecht
op 30 juni 2014
mr. drs. Joost Konings
Verhuurder betaalt borg niet terug

“Borg gemakkelijk weer te incasseren”

Nadat de huurovereenkomst is geëindigd en het gehuurde is opgeleverd moet de verhuurder de betaalde waarborgsom terugbetalen. Uw verhuurder mag de borg niet zomaar inhouden of verrekenen. Wat nu als uw verhuurder weigert de borg terug te betalen?
(meer…)

Lees Verder
Door:
in Huurrecht
op 27 juni 2014
mr. May Leung
Wat moet ik doen als verhuurder bij een huurachterstand

Als verhuurder van een of meerdere panden is het heel belangrijk dat u tijdig de huur ontvangt van uw huurders. Een strikt beleid is noodzakelijk. Staat u te late betaling toe dan ontstaat al snel een huurachterstand. Een huurachterstand is erg vervelend. Soms is het laksheid. Vaak beschikt een huurder echter niet over voldoende geld om de huur te voldoen. In beide gevallen is dit een ongewenste situatie voor u als verhuurder. Doet u niets dan loopt de vordering snel op en loopt u inkomsten mis. Het is dan ook van groot belang om direct actie te ondernemen. Welke procedure volgt u nu het beste in dat geval?
(meer…)

Lees Verder
Door:
in Huurrecht
op 23 juni 2014
mr. drs. Joost Konings
Hoe kan ik een huurder uit mijn woning zetten?

Als verhuurder kunt u in een situatie terechtkomen dat u een huurder moet uitzetten. Wanneer een huurder zich niet aan de overeenkomst houdt kunt u de overeenkomst laten ontbinden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de huurder zijn betaalverplichting niet nakomt. Ook kan het zijn dat de huurder zich niet houdt aan de bepalingen van de huurovereenkomst. Zo kan een huurder overlast veroorzaken voor de buren of het gehuurde aantoonbaar beschadigen met als gevaar dat u voor de kosten opdraait.
(meer…)

Lees Verder