Meer betaalde omzet met Credit Scoring
helloquence-OQMZwNd3ThU-unsplash
ir. Laurens Lemmens

U heeft vast wel gehoord van Credit Scoring! Of toch niet? Als u er niet bekend mee bent, zal u vast meer willen weten over dit onderwerp. In dit artikel worden al uw vragen met betrekking tot Credit Scoring beantwoord en zal u inzien hoe de cashflow van uw bedrijf kan profiteren van Credit Scoring!

Een onderneming heeft te maken met allerlei soorten klanten. U gaat ervan uit dat de meeste klanten hun leveranciers op tijd betalen. Er zijn helaas ook klanten die de overeengekomen betalingsvoorwaarden niet nakomen. Elke klant is uniek, maar de meeste softwareprogramma’s voor creditmanagement maken hierin geen onderscheid. Er wordt niet gekeken naar de persoonlijke situatie en het betalingsgedrag. Dat is niet handig, we leggen uit waarom!

Wat is credit scoring?

Credit Scoring is een methode voor het evalueren en het bepalen van de kredietwaardigheid en de betalingsmoraal van een klant. Deze methode is enerzijds gebaseerd op verzamelde informatie over de klant uit een database. Anderzijds wordt er gekeken naar het aantal verstuurde facturen en gemiddelde betaaltermijn. Een creditscore is dus een betere en meer zinvolle meting dan een score die enkel is gebaseerd op een kredietrapportage. Aan de hand van deze informatie kan je als creditmanager bepalen op welke manier een klant moet worden aangemaand/herinnerd.

Wij als Invorderingsbedijf B.V. hebben de impressie dat veel bedrijven weinig doen met deze informatie. Gebruikt u deze informatie al?

planeengratisconsult

Geen gebruik maken van Credit Scoring is een gemiste kans

Voor veel ondernemers in het MKB is Credit Scoring is nog onbekend. Uit cijfers blijkt dat slechts een kwart van de Nederlandse MKB-bedrijven op de hoogte is van Credit Scoring en de vele voordelen die het met zich meebrengt. Het belang van een goede Credit Scoring wordt dus enorm onderschat. Neem het voorbeeld van u als klant. Stel dat u een huis wilt kopen, en u wilt een hypotheek aanvragen. Uw bank zal u dan automatisch inschalen op een bepaalde categorie. Op sommige factoren heeft u geen invloed, zoals de branche waarin u werkt, uw leeftijd of woonplaats. Maar de factoren waar we het net over hadden, zoals uw betalingsgedrag en orderhistorie, daar heeft u wél invloed op! De bank neemt al deze gegevens mee in de beslissing over het verstrekken van uw hypotheek en past dus Credit Scoring toe.

Om een perfecte balans te vinden tussen commercie en risicomanagement is Credit Scoring cruciaal.

Zonder dat je het weet, passen meerdere bedrijven dit al op u toe! Now it’s your turn.
Onze organisatie biedt producten voor Credits Scoring in ons Debtorcare Cloud Pro pakket.

Dit is een ultieme oplossing voor creditmanagers.

Hoe werkt het?

Debtorcare Cloud Pro analyseert het betaalgedrag van elke klant en monitort het aantal facturen. Hier volgt een score uit van elke bestaande relatie. Vanuit het pakket kunnen ook kredietrapporten opgevraagd worden en Credit Monitor-acties uitgezet worden. Door de score te vergelijken met de score in de kredietrapportages kan een weloverwogen beslissing genomen worden over de kredietlimiet en het behandeltraject van een klant.

planeengratisconsult

Starten met Credit Scoring?

Overtuigd dat credit scoring een standaard zal worden in het bedrijfsleven? Vraag dan nu een gratis demo aan via [email protected] of bel 070-7620330!

 

 

 

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+