Inloggen op de klantenomgeving

De Online Cockpit is exclusief voor opdrachtgevers. Indien u nog geen eigen account heeft, klik dan hier om uw vordering direct over te dragen of neem contact met ons op via telefoon +31(0)70-7620330.

Wachtwoord vergeten Inloggen
Door:
in Bouwrecht
op 8 mei 2017
mr. drs. Joost Konings
Meerwerk niet betaald
meerwerk niet betaald

“Meerwerk niet betaald? Meerwerk wel betaald door een incassoprocedure!”

U heeft een opdracht aangenomen. Tijdens het uitvoeren van de opdracht ontstaat er meerwerk. Uw opdrachtgever wil het meerwerk niet betalen. Als u niets doet blijft u zelf met de rekening zitten. Lees hier wat u zelf kunt doen in geval van meerwerk niet betaald en hoe u niet betaald meerwerk kunt laten incasseren.

Wat is meerwerk?

Meerwerk is extra werk dat de aannemer verricht bovenop de werkzaamheden die zijn overeengekomen bij de overeenkomst tot aanneming van werk. Vaak ontstaat meerwerk tijdens het uitvoeren van de overeenkomst, bijvoorbeeld omdat de opdrachtgever bepaalde veranderingen of uitbreidingen wil. Ook kan het zijn dat er bepaalde werkzaamheden niet voorzien waren, waardoor u met meerwerk geconfronteerd wordt.

(meer…)

Lees Verder
Door:
in Bouwrecht
op 7 april 2017
ir. Laurens Lemmens
Snelle cash of klanttevredenheid voor de bouw?

Zoeken naar de juiste balans

Het aantal claims in de bouw is het afgelopen jaar met maar liefst 26 procent afgenomen. De afgelopen acht kwartalen stegen de omzet en toegevoegde waardes in de bouw. Het aantal faillissementen daalde met 33 procent. Na een aantal onzekere jaren in de markt komen er meer berichten over positieve veranderingen in de economie in Nederland. Volgens het CBS is het vertrouwen in de afgelopen 9,5 jaar nog nooit zo hoog geweest als nu. Dit laat zien dat mensen een positief toekomstbeeld voor ogen hebben en men weer geld durft uit te geven.

Stijgende uitgaven zorgen voor positieve vooruitzichten in de bouw. Consumenten durven weer uitgaven te doen en geld op de spaarrekeningen zorgt voor rente. Het is voor bedrijven weer mogelijk om te investeren en starters kunnen starten met het opbouwen van hun dromen. Met al deze positiviteit is het belangrijk dat we de realiteit niet uit het oog verliezen. Er worden veel onderzoeken gedaan naar de redenen waarom de economie na een opleving alsnog uit elkaar viel. Door de crisis zijn de prioriteiten van het beleid binnen bedrijven veranderd. Er moet uitgekeken worden voor een mogelijk na-ijleffect van de crisis, want risico’s blijven bestaan. Ondernemingen in de bouw hebben tijdens de crisis flink gebruik gemaakt van hun reserves, waardoor er weinig ruimte is voor onverwachte gebeurtenissen. (meer…)

Lees Verder