Door:
in Arbeidsrecht
op 3 november 2019
ir. Laurens Lemmens
Flexwerk is de toekomst! Maar welke risico’s zitten eraan verbonden?
pexels-photo-935756

Zoals u weet is de de arbeidsmarkt sterk aan het groeien. De omzet van de uitzendbranche is afhankelijk van het aantal uitzenduren. Het totale aantal uitzenduren is momenteel erg aan het stijgen. Het CBS geeft zelfs aan dat er sprake is van de grootste stijging uitzenduren in ruim 10 jaar. Voor ons is het duidelijk, flexwerk is de toekomst!

Bedrijven willen werknemers liever niet in vaste dienst nemen zoals voorheen gebruikelijk was. Bij een vaste aanstelling komen namelijk verschillende verantwoordelijkheden kijken voor de inlener. Denk hierbij aan: ziekte, uitval, zwangerschapsverlof, etc. Daarom werken bedrijven liever met een flexibele schil van personeel.

Het uitzendbureau neemt draagt vervolgens de risico’s die hieraan verbonden zijn. Wij zullen de belangrijkste bespreken.

Uitzendbureau loopt grote financiele risico’s

Als uitzendbureau neemt u als het ware de risico’s over van de inlener. Het grootste risico wat het uitzendbureau overneemt is de betaling naar de uitzendkracht. Het uitzendbureau moet de salarissen uitbetalen. Dit moet vaak nog voordat de klant de factuur heeft voldaan. Dit zorgt ervoor dat de tijd tussen het uitbetalen van de werknemer en de ontvangst van de betaling van de factuur moet worden overbrugd.

Risicomanagement van groot belang

Het is dus zaak snel te factureren en te zorgen dat je facturen snel worden voldaan. Doet u dit niet dan kan dit kan zorgen voor betalingsachterstanden en soms zelfs faillissmenten. van een uitzendbureau. Het Invorderingsbedrijf is gespecialiseerd in het managen van deze financiëlerisico’s. Wij kunnen ervoor zorgen dat de facturen volgens de deadlines zullen worden betaald door klanten, waardoor achterstanden niet kan oplopen.

Wilt u weten hoe we dit doen? Onze uitzendbranchespecialist staat u graag te woord, via 070-7620330!

Lees Verder
Door:
in Arbeidsrecht
op 3 juni 2019
ir. Laurens Lemmens
De 6 meest voorkomende redenen van wanbetaling in de uitzendbranche
pexels-photo-209137

Uitzendkrachten moeten volgens deadlines uibetaald worden. Dit is niks nieuws. Als uitzendbureau wilt u geen loon hoeven voor te schieten uit het eigen vermogen. De inlener moet genoodzaakt worden om eerst het bedrag aan het uitzendbureau over te maken.

Helaas komt het erg vaak voor dat de inlener niet op tijd betaald. Het is daarom van belang dat wij ervoor zorgen dat de facturen niet eeuwig blijven liggen, maar direct uitbetaald worden.Wij van het invorderingsbedrijf hebben onderzoek gedaan naar deze “waarom betalen inleners niet volgens datum”. Onze resultaten hebben wij hier voor u op een rij gezet.

6 Meest voorkomende redenen van wanbetaling:

  1. De inlener is het niet eens met de factuur.
   Het komt soms voor dat de relatie het niet met de rekening eens is. Soms communiceert de inlener het niet met het uitzendbureau, maar het komt ook voor dat de inlener niets met de bezwaren doet en gewoon niet betaald. Vaak ontstaan er discussies over meerwerk, het functioneren van een uitzendkracht etc.
  2. De inlener zit in een lastige financiële situatie.
   De inlener is niet in staat om op de besproken deadline de factuur te betalen aan het uitzendbureau.
  3. Oplichting.
   De inlener wil gewoonweg niet betalen. Vaak laat hij dan ook niets van zich horen.
  4. De inlener is laks en ziet wel wanneer hij betaalt.
   In deze maatschappij heeft iedereen het druk met van alles en nog wat. Zeker als onderneming kan het soms gebeuren dat er niet genoeg aandacht aan het op tijd betalen van een factuur wordt besteed. De inlener kan de ernst van een factuur soms niet goed genoeg inschatten. Evenals de negatieve gevolgen voor het uitzendbureau op korte termijn, wanneer hij niet volgens de deadline betaald.  
  5. De inlener hoopt dat u `vergeet ́ dat de factuur nog open staat.
   Een factuur is niet persoonlijk. Je komt niet fysiek/mentaal in aanraking met de persoon aan de andere kant. We zien dat mensen online bijvoorbeeld ook veel sneller iets stelen. Zoals online films. Omdat men de film niet in zijn handen heeft en een winkel uitloopt voelt het niet als stelen. Ditzelfde gebeurt bij een factuur. Men hoopt dat u de zaken niet op orde heeft, zodat zij hier profijt uit kunnen halen. Het invorderingsbedrijf neemt deze verantwoordelijk op zich, zodat uw facturen worden gecontroleerd op datum. En bij tekortkoming, alsnog worden teruggestort op uw rekening.
  6. Administratieve tekortkomingen.
   De inlener heeft zijn administratie niet goed georganiseerd, waardoor hij geen aandacht heeft voor uw factuur. Daartegenover staat dat het uitzendbureau haar zaken niet goed organiseert, waardoor ze niet kan controleren of uw factuur al betaald is. De administratieve tekortkomingen kunnen dus vanaf twee kanten verkeerd uitpakken.  

Het is belangrijk om als uitzendbureau te weten waarom de inlener niet wil betalen. Voor ons als invorderingsbedrijf zijn deze redenen mede bepalend voor de te kiezen aanpak bij een incassotraject.

Voorkom de risico’s van wanbetaling en verzeker uzelf van een optimaal debiteurenbeheer!

 

Lees Verder
Door:
in Arbeidsrecht
op 27 juli 2017
mr. May Leung
Transitievergoeding incasseren
achievement-bar-business-chart-40140

“Een transitievergoeding is wettelijk bepaald en vaak gemakkelijk te incasseren”

Een transitievergoeding incasseren – wat is een transitievergoeding?

Een transitievergoeding is een vergoeding die de werkgever aan de werknemer verplicht is om te betalen. De hoogte hangt af van verschillende dingen. Tot 1 juli 2015 gold in hoofdlijnen dat werknemers die ontslagen werden via het UWV geen recht hadden op een ontslagvergoeding, terwijl werknemers die ontslagen werden via de kantonrechter aanspraak konden maken op een ontslagvergoeding berekend volgens de zogeheten ‘kantonrechtersformule’. Met ingang van 1 juli 2015 is dat veranderd. Goed nieuws voor werknemers dus. Lees in dit artikel hoe wij voor u de transitievergoeding incasseren en wat u nog meer kunt vorderen.

Kunt u zelf een transitievergoeding incasseren?

(meer…)

Lees Verder