Home PageNepmails uit onze naam

Let op: nepmails uit onze naam - betaal niet!

Wij ontvangen momenteel veel meldingen dat er oplichters actief zijn die onze bedrijfsnaam en ons logo daarbij gebruiken. Het doel is overduidelijk op slinkse en onrechtmatige wijze slachtoffers geld afhandig te maken. Trap hier niet in!

Deze oplichters sturen spam e-mails uit naam van ons incassobedrijf en sommeren dwingend tot betaling. Het is niet duidelijk hoe deze oplichters aan e-mailadressen komen. Mensen die berichten ontvangen hebben nog nooit van ons gehoord. Men gebruikt buitenlandse bankrekeningnummers, verzonnen dossiernummers, gefingeerde opdrachtgevers en medewerkers en ze dreigen zelfs met gevangenisstraf. Zoiets zou ons kantoor uiteraard nooit doen.

Er is sprake van zogenaamde ‘spoofing’. Voor meer informatie over spoofing zie dit krantenartikel en dit krantenartikel.

Een voorbeeld van een nepmail beelden we hieronder af

Invorderingsbedrijf B.V.

Afdeling: Executie Beslaglegging en gijzeling

Contactpersoon: Dhr. W. Groothuis

Dossiernummer: WEB-541

2 april 2020, Rotterdam

Betreft: beslaglegging op uw bankrekeningnummer en voorlopige hechtenis van 30 dagen

 

Geachte relatie,

Ondanks herhaaldelijke aanmaningen betreffende Uw schuld voor gemeentelijke naheffing en achterstand  Belastingdienst, met referentie: 28635/AC/2015, blijft U nalatig in het voldoen van de restschuld van 129,87 euro.

Indien U niet onmiddellijk uw schuld voldoet op het hieronder opgegeven rekeningnummer, met vermelding van uw dossiernummer (zie briefhoofd), zijn wij genoodzaakt het Openbaar Ministerie te verwittigen van Uw nalatigheid.

U dient dan rekening te houden met zeer ernstige gevolgen: Uw bankrekeningnummer wordt  per direct geblokkeerd. U kunt dan geen geld meer opnemen of storten. Tevens kunt U geen nieuwe bankrekening openen bij een Nederlandse bank voor de periode van 8 jaar.

Onze Gerechtsdeurwaarder zal U bezoeken om direct, en eventueel met behulp van de politie, beslag te leggen op al uw goederen. U dient hierbij te denken aan uw auto, televisie, computer, sieraden en overige waardevolle bezittingen.

Het Openbaar Ministerie (OM) zal de politie  opdracht geven U per direct aan te houden en in gijzeling te nemen voor minimaal 30 dagen.

U kunt dit enkel nog voorkomen door onmiddellijk het openstaande bedrag van 129,87 euro te voldoen op rekeningnummer: BE20 9740 6090 0956 ten name van: Invorderingsbedrijf b.v., o.v.v. uw dossiernummer (WEB-541).

Wij vertrouwen er op dat U het niet zover laat komen. U kunt niet meer in beroep gaan tegen dit vonnis!

Hoogachtend,

Dhr. W. Groothuis

Invorderingsedrijf B.V.

Gratis mailproviders worden gebruikt

De afzender gebruikt mailaccounts aangemaakt via onder andere www.mail.com, zoals invorderingsbedrijf@mail.com. Telefonisch worden namen van medewerkers gebruikt om onschuldige mensen tot betaling van verzonnen vorderingen te bewegen.

De afgelopen tijd zijn er veel namen van incassobureaus en deurwaarders onrechtmatig door fraudeurs gebruikt. Namens een collega-incassobedrijf werden zelfs bompakketten verstuurd.

Wordt u ook gemaild of gebeld door een oplichter?

Reageer dan niet en betaal zeker niet. Doe wel altijd aangifte bij de politie, zodat de politie over zo veel mogelijk informatie beschikt en met deze oplichters kan afrekenen.

 

No Cure No Pay Incasso

Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

 • Géén succes = géén kosten
 • 100% uitkering van de hoofdsom
 • 95% slagingspercentage

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Neem telefonisch of per mail contact op

  Alstublieft,

  Uw download

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

  Download direct