Home PageAantal faillissementen fors gedaald maar meer webwinkels failliet

Aantal faillissementen fors gedaald maar meer webwinkels failliet

De daling van het aantal faillissementen zet door. In de eerste zes maanden van 2014 is de daling bijna gelijk aan 25%. Volgens de cijfers van Faillissementsdossier viel in de eerste helft van dit jaar het gordijn voor totaal 5244 bedrijven. Vorig jaar was dat aantal ruim 6868 over de eerste half jaar. Oorzaken die worden genoemd zijn het aantrekken van de economie en de toename van het consumentenvertrouwen.

Steeds meer webwinkels op de fles

Opvallend daarbij is dat juist het aantal faillissementen van webwinkels wel is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Uit de praktijk blijkt dat veel webwinkels dubieus zijn en uiteindelijk nooit een product leveren. Veel consumenten worden gedupeerd met een webwinkel die geen geld terugbetaalt.

Bouw doet het goed

De sterkste daling van het aantal faillissementen vond plaats in de bouwsector. DiDe sterkste daling van het aantal faillissementen vond plaats in de bouwsector. Dit komt misschien ook wel omdat voorheen de stijging daar het grootst was. Ten opzichte van 2013 sloten 40% minder bedrijven hun deuren (en gingen er zelfs 60% minder projectontwikkelaars over de kop).t komt misschien ook wel omdat voorheen de stijging daar het grootst was. Ten opzichte van 2013 sloten 40% minder bedrijven hun deuren (en gingen er zelfs 60% minder projectontwikkelaars over de kop).

Minste faillissementen in Zeeland

In de provincie Zeeland kunt u het beste zaken doen van alle provincies: het risico dat uw debiteur failliet gaat is op basis van historische gegevens het laagst.

Faillissement aanvragen als incassomiddel

Als een factuur na enkele sommaties nog niet wordt betaald is het aanvragen van het faillissement van een debiteur een ideaal rechtsmiddel om betaling af te dwingen. Voorwaarde is dan wel dat de vordering onbetwist is (men moet het eens zijn met de vordering). Het aanvragen van het faillissement gebeurt door middel van een verzoekschrift tot faillietverklaring dat door de incasso advocaat wordt ingediend namens de schuldeiser. Nadat deze aanvraag is verzonden, betaalt het gros van de debiteuren alsnog direct. De aanvraag wordt dan weer ingetrokken.
Een faillissement kan door elke schuldeiser aangevraagd worden. Lees hier meer over het aanvragen van een faillissement.

Een faillissement aanvragen of direct een incassoprocedure starten, neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 070 – 7620330 of stuur ons een e-mail.

Meer weten over faillissement aanvragen of een incassoprocedure starten?

Vul uw gegevens in en plan uw gratis consult

  Bent u een particulier of een onderneming?

  Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Incassobureau inschakelen
  No Cure No Pay Incasso

  Heeft uw klant die factuur nog steeds niet betaald? Blijf niet eeuwig wachten en schakel over op No Cure No Pay incasso!

  • Géén succes = géén kosten
  • 100% uitkering van de hoofdsom
  • 95% slagingspercentage

  Alstublieft,

  Uw download

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Voorbeeld ingebrekestelling

  Direct aan de slag met het versturen van uw ingebrekestelling? Gebruik dan onze handig voorbeeldbrieven.

  Download direct

   Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

   Neem telefonisch of per mail contact op