Inloggen op de klantenomgeving

De Online Cockpit is exclusief voor opdrachtgevers. Indien u nog geen eigen account heeft, klik dan hier om uw vordering direct over te dragen of neem contact met ons op via telefoon +31(0)70-7620330.

Wachtwoord vergeten Inloggen
Door:
in Arbeidsrecht
op 7 december 2017
ir. Laurens Lemmens
De 6 meest voorkomende redenen van wanbetaling in de uitzendbranche

Uitzendkrachten moeten volgens deadlines uibetaald worden. Dit is niks nieuws. Als uitzendbureau wilt u geen loon hoeven voor te schieten uit het eigen vermogen. De inlener moet genoodzaakt worden om eerst het bedrag aan het uitzendbureau over te maken.

Helaas komt het erg vaak voor dat de inlener niet op tijd betaald. Het is daarom van belang dat wij ervoor zorgen dat de facturen niet eeuwig blijven liggen, maar direct uitbetaald worden.Wij van het invorderingsbedrijf hebben onderzoek gedaan naar deze “waarom betalen inleners niet volgens datum”. Onze resultaten hebben wij hier voor u op een rij gezet.

6 Meest voorkomende redenen van wanbetaling:

  1. De inlener is het niet eens met de factuur.
   Het komt soms voor dat de relatie het niet met de rekening eens is. Soms communiceert de inlener het niet met het uitzendbureau, maar het komt ook voor dat de inlener niets met de bezwaren doet en gewoon niet betaald. Vaak ontstaan er discussies over meerwerk, het functioneren van een uitzendkracht etc.
  2. De inlener zit in een lastige financiële situatie.
   De inlener is niet in staat om op de besproken deadline de factuur te betalen aan het uitzendbureau.
  3. Oplichting.
   De inlener wil gewoonweg niet betalen. Vaak laat hij dan ook niets van zich horen.
  4. De inlener is laks en ziet wel wanneer hij betaalt.
   In deze maatschappij heeft iedereen het druk met van alles en nog wat. Zeker als onderneming kan het soms gebeuren dat er niet genoeg aandacht aan het op tijd betalen van een factuur wordt besteed. De inlener kan de ernst van een factuur soms niet goed genoeg inschatten. Evenals de negatieve gevolgen voor het uitzendbureau op korte termijn, wanneer hij niet volgens de deadline betaald.  
  5. De inlener hoopt dat u `vergeet ́ dat de factuur nog open staat.
   Een factuur is niet persoonlijk. Je komt niet fysiek/mentaal in aanraking met de persoon aan de andere kant. We zien dat mensen online bijvoorbeeld ook veel sneller iets stelen. Zoals online films. Omdat men de film niet in zijn handen heeft en een winkel uitloopt voelt het niet als stelen. Ditzelfde gebeurt bij een factuur. Men hoopt dat u de zaken niet op orde heeft, zodat zij hier profijt uit kunnen halen. Het invorderingsbedrijf neemt deze verantwoordelijk op zich, zodat uw facturen worden gecontroleerd op datum. En bij tekortkoming, alsnog worden teruggestort op uw rekening.
  6. Administratieve tekortkomingen.
   De inlener heeft zijn administratie niet goed georganiseerd, waardoor hij geen aandacht heeft voor uw factuur. Daartegenover staat dat het uitzendbureau haar zaken niet goed organiseert, waardoor ze niet kan controleren of uw factuur al betaald is. De administratieve tekortkomingen kunnen dus vanaf twee kanten verkeerd uitpakken.  

Het is belangrijk om als uitzendbureau te weten waarom de inlener niet wil betalen. Voor ons als invorderingsbedrijf zijn deze redenen mede bepalend voor de te kiezen aanpak bij een incassotraject.

Voorkom de risico’s van wanbetaling en verzeker uzelf van een optimaal debiteurenbeheer!

 

Lees Verder
Door:
in Arbeidsrecht
op 7 december 2017
ir. Laurens Lemmens
Uitzendbureau of inlener verantwoordelijk foutje kracht?

Stelt u eens voor, u bent CEO van een uitzendbureau. U hebt een goede kennis die een bedrijf heeft in groenten en fruit. Hij organiseert een evenement in de stad, waarbij hij zijn gewassen wilt laten proeven. Hiervoor heeft hij personeel nodig voor de catering en de opmaak van het podium. Dat wil hij graag regelen via jouw uitzendbureau.

Als inlener zijn er verschillende voordelen waarom je met een uitzendbureau in zee zou gaan. Het uitzendbureau zal personeel werven en selecteren voor het desbetreffende bedrijf. Dit verkleint het risico van de inlener. Het bedrijf is namelijk niet meer verplicht om de lonen door te betalen bij ziekte/uitval/pensioen/zwangerschap, etc. van het personeel dat jij geleverd hebt. Daarbij heeft hij de inlener ook geen last van de overige administratieve en juridische rompslomp die personeel met zich mee brengt. Ideaal toch?

Wat als de uitzendkracht schade maakt?

De inlener zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de factuur niet te betalen. Hij zou van mening kunnen zijn dat de factuur verrekend kan worden met de gemaakte schade.

Deze keuze brengt extreem veel gevolgen met zich mee voor jou als uitzendbureau. Dit kan uiteindelijk leiden tot achterstand, problemen met de bank en uiteindelijk met een keten-effect tot faillissement.

Gelukkig is dit niet nodig. Het invorderingsbedrijf heeft de kennis om jou hierbij te begeleiden.

Uitzendbureau hoeft hier vaak niet voor op te draaien.

De uitzendkracht dient in het kader van de uitzendrelatie onder leiding en toezicht van jouw vriend, de opdrachtgever, te werken. Uw uitzendbureau kan daarom niet aansprakelijk worden gesteld voor de manier waarop de werkzaamheden worden verricht. Ook al gaat dit om een ongeluk. Het risico voor het maken van fouten ligt primair bij degene die de feitelijke zeggenschap had, dus bij de inlener.

Aangezien het heel makkelijk is om met vingers te wijzen, kan uw uitzendbureau mogelijk door een derde partij aansprakelijk worden gehouden voor de schade. Dat zullen ze doen op grond van de formele zeggenschap, het formeel werkgeverschap. Deze zaak is tussen inlener en uitlener. De inlener, (het groenten en fruit bedrijf van uw kennis) kan de schade niet verhalen op uw uitzendbureau en moet de rekeningen zelf betalen.

Een uitzendbureau heeft een verplichting een goede selectie te doen, en de vakbekwaamheid van uitzendkrachten te selecteren. Het uiteindelijke toezicht vindt echter door de opdrachtgever plaats en die is verantwoordelijk voor fouten van de uitzendkrachten.

Wilt u meer specifieke informatie over hoe wij uw risico’s in de uitzendbranche kunnen beperken?
Neem dan snel contact met ons op op het volgende nummer: 070 762 0330

 

 

Lees Verder
Door:
in Arbeidsrecht
op 7 december 2017
ir. Laurens Lemmens
Flexwerk is de toekomst! Maar welke risico’s zitten eraan verbonden?

Zoals u weet is de de arbeidsmarkt sterk aan het groeien. De omzet van de uitzendbranche is afhankelijk van het aantal uitzenduren. Het totale aantal uitzenduren is momenteel erg aan het stijgen. Het CBS geeft zelfs aan dat er sprake is van de grootste stijging uitzenduren in ruim 10 jaar. Voor ons is het duidelijk, flexwerk is de toekomst!

Bedrijven willen werknemers liever niet in vaste dienst nemen zoals voorheen gebruikelijk was. Bij een vaste aanstelling komen namelijk verschillende verantwoordelijkheden kijken voor de inlener. Denk hierbij aan: ziekte, uitval, zwangerschapsverlof, etc. Daarom werken bedrijven liever met een flexibele schil van personeel.

Het uitzendbureau neemt draagt vervolgens de risico’s die hieraan verbonden zijn. Wij zullen de belangrijkste bespreken.

Uitzendbureau loopt grote financiele risico’s

Als uitzendbureau neemt u als het ware de risico’s over van de inlener. Het grootste risico wat het uitzendbureau overneemt is de betaling naar de uitzendkracht. Het uitzendbureau moet de salarissen uitbetalen. Dit moet vaak nog voordat de klant de factuur heeft voldaan. Dit zorgt ervoor dat de tijd tussen het uitbetalen van de werknemer en de ontvangst van de betaling van de factuur moet worden overbrugd.

Risicomanagement van groot belang

Het is dus zaak snel te factureren en te zorgen dat je facturen snel worden voldaan. Doet u dit niet dan kan dit kan zorgen voor betalingsachterstanden en soms zelfs faillissmenten. van een uitzendbureau. Het Invorderingsbedrijf is gespecialiseerd in het managen van deze financiëlerisico’s. Wij kunnen ervoor zorgen dat de facturen volgens de deadlines zullen worden betaald door klanten, waardoor achterstanden niet kan oplopen.

Wilt u weten hoe we dit doen? Onze uitzendbranchespecialist staat u graag te woord, via 070-7620330!

Lees Verder