Inloggen op de klantenomgeving

De Online Cockpit is exclusief voor opdrachtgevers. Indien u nog geen eigen account heeft, klik dan hier om uw vordering direct over te dragen of neem contact met ons op via telefoon +31(0)70-7620330.

Wachtwoord vergeten Inloggen
Door:
in transportrecht
op 7 april 2017
ir. Laurens Lemmens
Lange betalingstermijnen en korte verjaringstermijnen in de transportbranche

Lange betalingstermijnen bevorderen niet het herstel van de transportsector!


Ondanks de groei van de economie zijn er nog steeds transportbedrijven die failliet gaan. Facturen blijven liggen en dat terwijl de verjaringstermijnen in het vervoerrecht al zo kort zijn. Het herstel van de transportsector wordt hierdoor geremd. Het aantal faillissementen in de transport heeft een causaal verband met het debiteurenbeheer binnen een bedrijf.

Gemiddeld wordt een factuur in minder dan 41 dagen betaald. Normaliter verjaart een vordering in de transportbranche na één jaar. Het grote gevolg van het laten verlopen van een verjaringstermijn is dat de schuldeiser met lege handen komt te staan.

(meer…)

Lees Verder
Door:
in Bouwrecht
op 7 april 2017
ir. Laurens Lemmens
Snelle cash of klanttevredenheid voor de bouw?

Zoeken naar de juiste balans

Het aantal claims in de bouw is het afgelopen jaar met maar liefst 26 procent afgenomen. De afgelopen acht kwartalen stegen de omzet en toegevoegde waardes in de bouw. Het aantal faillissementen daalde met 33 procent. Na een aantal onzekere jaren in de markt komen er meer berichten over positieve veranderingen in de economie in Nederland. Volgens het CBS is het vertrouwen in de afgelopen 9,5 jaar nog nooit zo hoog geweest als nu. Dit laat zien dat mensen een positief toekomstbeeld voor ogen hebben en men weer geld durft uit te geven.

Stijgende uitgaven zorgen voor positieve vooruitzichten in de bouw. Consumenten durven weer uitgaven te doen en geld op de spaarrekeningen zorgt voor rente. Het is voor bedrijven weer mogelijk om te investeren en starters kunnen starten met het opbouwen van hun dromen. Met al deze positiviteit is het belangrijk dat we de realiteit niet uit het oog verliezen. Er worden veel onderzoeken gedaan naar de redenen waarom de economie na een opleving alsnog uit elkaar viel. Door de crisis zijn de prioriteiten van het beleid binnen bedrijven veranderd. Er moet uitgekeken worden voor een mogelijk na-ijleffect van de crisis, want risico’s blijven bestaan. Ondernemingen in de bouw hebben tijdens de crisis flink gebruik gemaakt van hun reserves, waardoor er weinig ruimte is voor onverwachte gebeurtenissen. (meer…)

Lees Verder
Door:
in Credit management
op 7 april 2017
ir. Laurens Lemmens
Kredietrapporten niet geschikt voor risicomanagement in de bouw

Van alle sectoren blijkt de bouw het meeste last te hebben van wanbetalers. Bijna de helft van alle facturen in de Europese bouwsector wordt niet binnen de betalingstermijn voldaan. Bedrijven kunnen komen in lastige situaties terecht omdat rekeningen niet op tijd worden betaald. Credit managers in de bouw geven aan dat late betalingen een groot risico vormen voor het voortbestaan van het bedrijf en ook dat de groei hierdoor wordt belemmerd. Ondanks het herstel van de economie blijven volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), banen in de bouw nog steeds verdwijnen. Het slechte betaalbedrag van de partners in de keten vormt een groot knelpunt voor de sector om uit het dal te komen.

(meer…)

Lees Verder
Door:
in Huurrecht
op 1 april 2017
mr. drs. Joost Konings
Ik wil mijn huurder eruit zetten en wat zijn mijn rechten?
AAEAAQAAAAAAAAvxAAAAJDc3YWRhZjAwLTU0NzUtNDc2NS04ZjkyLTlhNDAyYzM0ZTBmOQ

‘Een huurder kan gemakkelijk uit huis gezet worden als de juiste stappen worden gevolgd’

Als uw huurder niet betaalt, is het logisch dat u een einde wilt maken aan de huurovereenkomst. Een huurder eruit zetten betekent dat de huurovereenkomst door de rechter ontbonden moet worden. Dat kunt u helaas niet zelf doen. Een rechter maakt een einde aan de huurovereenkomst als de huurder de huur niet betaalt. Ook als er afspraken uit de huurovereenkomst worden geschonden beëindigt de rechter de huurovereenkomst. (meer…)

Lees Verder